Kako izabrati i pravilno naneti parfem?

Parfemi deluju i na vas koji ih nosite ali i na ljude oko vas. Postoje parfemi dizajnirani za različito doba dana, za određeno godišnje doba... Bitno je znati odabrati pravi parfem i pravilno ga naneti.

.

Parfem reaguje jedinstveno na različite tipove kože ili pod različitim uslovima – na primer, telesna temperatura, ishrana, vreme.

Kada birate novi parfem pazite na to da nikada ne isprobavate više od tri parfema odjednom jer nos tada postaje preosetljiv.

Mala taktika koja pali kod isprobavanja više parfema (i kada više niste sigurni kako koji miriše) jeste da pomirišete nekoliko zrna kafe, a ako vam to nije dostupno da jednostavno duboko udahnete kroz nos i pomirišite svoj rukav. To će na neki način očistiti nos i pomoći vam da na pravi način osetite željeni miris.

Još jedna bitna stvar pre nego što krenete u kupovinu parfema jeste da razmislite kakav parfem želite. Da li je to neki intenzivniji, neutralniji  cvetni ili neki potpuno dugačiji. Odaberite uvek onaj koji odgovara vašim osećajima i prijatnosti.

Kada isprobavate parfem, nanesite ga na vrat ili zglob, a zatim sačekajte bar pola sata da biste ga doživeli na pravi način. Doživljaj nikad nije isti kada ga isprobate odmah i kada ga nosite jedno određeno vreme.

Za svakodnevnu uporabu, preko dana, dobar izbor je i toaletna voda jer ona daje diskretan miris.

Kako nositi parfem?

Parfem reaguje u dodiru s kožom i jedinstven je za svaku osobu. Poznato je oružje zavođenja, ali i bez obzira na to, nanesite ga na određena strateška područja: vrat, dekolte, oko uveta, unutar ručnog zgloba, na dekolte, zglobove, zadnji dio kolena. Međutim, pripazite da ne preterate, ali i da ga ne špricate bezveze po svojoj odeći. Svaki materijal reaguje drugačije na određene parfeme.

Uvek špricajte parfem na barem 10-20 cm udaljenosti. Važno je da nikad ne koristite više različitih parfema odjednom na sebi.

Dobar parfem ima rok trajanja 2-5 godina, ali uvek ga držite na suvom mestu i u originalnoj bočici. Nemojte ga držati na svetlosti i na previsokoj temperaturi. Pazite na to koliko parfema stavljate na sebe kada izlazite u javnost ili na mesto gde će biti puno ljudi – previše parfema može dovesti ljude do glavobolje i izazvati negativne posledice.

Saveti:

  • prsnite parfem ispred sebe (svog tela) i tada stanite korak naprijed tamo gde ste prsnuli tako da se rasprši po celom vašem telu. Zaista deluje!
  • uvek prvo probajte tester određenog parfema koji vam se sviđa. Parfem nikada nema isti miris kada ga prvi put isprobate i kada ga jedno vreme imate na sebi.
  • šal najbolje zadržava bilo kakav miris.

Izvor: Žena.hr