Izaberite savršene cipele za venčanje

Kada se treba pripremiti za taj veliki dan jedna od osnovnih stvari oko koje se svaka mlada optereti jeste uklapanje cipela i venčanice. Koliko je teško izabrati venčanicu, podjednako je teško izabrati i cipele, a ponekad i oduperti se stereotipima da one moraju biti bele boje...

.

1. Odredite koliko novca možete da izdvojite za cipele, jer je cena ipak najvažniji faktor pri kupovini cipela.

2. Odaberite venčanicu, a onda sa uzorcima materijala od venčanice možete lakše izabrati cipele, pogotovu ukoliko žellite da vam se materijali i nijansa cipela i venčanice uklopi.

3. Izmerite dužinu venčanice i odredite koje visine će vam biti štikla cipela. Pogotovu ukoliko sebi šijete venčanicu, krojač će svakako zahtevati da haljinu isprobate sa cipelama.

4. Još jedna važna stvar je da odretite koji vam je stil odnosno tip venčanice. Ukoliko ste se odlučili za tradicionalno venčanje, a takvu i venčanicu onda u tom stilu treba da budu i cipele. Ali. ukoliko ipak imate venčanje na plaži, i obične bele japanke mogu biti odličan izbor.

5. Mesto gde se održava venčanje još jedan je bitan faktor. Tako će se cipele od satena sigurno uprljati ukoliko ste se odlučili za venčanje u dvorištu. One tada veoma brzo mogu postati zelene zbog dodira sa travom. Ukoliko imate zimsko venčanje, onda svakako sandale ne dolaze u obzir.

6. Morate biti veoma pažljivi pri izboru cipela i uvek imati na umu da ceo dan treba da budete u njima. Zato nikako ne smete dozvoliti da vam cipela klizi s noge. Ako se to ipak dogodi, rešite to tako što ćete staviti malo vate u nju ispod prstiju. emojte dopustiti da vam cipela klizi. Ako se to događa uzmite malo vate i nagurajte ispred prstiju.

7. Razgazite cipele pre venčanja. Da vam noge ne bi bile pune žuljeva potrudite se da cipele nosite po sat ili dva dnevno nekoliko dana pre venčanja.

8. Imajte na umu gde kupujete cipele. Nemojte ih kupovati preko interneta već idite u prodavnicu i izaberite cipele koje su vam udobne i lepe.