Avokado u službi lepote

Ova super voćka sadrži mnogo vitalnih vitamina, uključujući i A, C, E i K. Zbog toga što je bogat esencijalnim mastima, avokado ima neverovatnu moć hidriranja, što ga čini fantastičnim dodatkom za tretmane nege i lepote. Predstavljamo vam tri jednostavna tretmana...

.

Maska od avokada i meda za negu kože

Izmiksujte polovinu avokada, pola supene kašike meda, četvrtinu kašičice ulja vitamina E. Koristeći neku četkicu ili čiste prste, umasirajte ovu smesu na lice i ostavite je 10-20 minuta. Isperite masku sa toplom vodom, nežno tapkajući lice dok se ne osuši i na kraju stavite vašu omiljenu hidrirajuću kremu za lice. Sva tri sastojka su veoma hidratantni, što će vam sigurno rešiti problem i najsuvlje zimske kože.

Avokado maska za oči

Pažljivo izmiksujte četvrtinu parčeta avokada i četvrtinu šolje čistog aloe vera gela. Koristeći čiste prste, nanesite na predeo ispod očiju. Ostavite da stoji 10-15 minuta, zatim nežno isperite vodom. I avokado i aloe vera pomažu umornim očima i smanjuju nadutost.

Maska za kosu od avokada

Pomešajte polovinu avokada, polovinu kašičice maslinovog ulja i četvrtinu šolje iseckanih banana. Utrljajte smesu u kosu. Stavite kapu za tuširanje i ostavite smesu u kosi da deluje 20-30 minuta. Isperite toplom vodom, zatim nastavite tretman kose kao i obično, šamponom i balzamom. Ovo je savršena maska za kosu ukoliko vam je kosa suva i oštećena, pošto avokado deluje kao dubinski balzam za hidrataciju i revitalizaciju.