Venčanice koje su obeležile 2013. godinu

Haljina koja se sastoji od nekoliko lepršavih slojeva, materijali meki kao san, oblaci šifona i tila – sve je to u službi stvaranja glamuroznog izgleda kraljice venčanja. Venčanica koja nežno pada do samog poda, a duboki V izrez i gola leđa će, takođe, biti veoma popularni u predstojećoj sezoni, ništa manje nego u ovoj.

.

Sitni biseri i kristali, ušiveni u materijal, su nezaobilazni deo svadbenog izgleda. Diskretni, romantični sjaj vintidž glamura naglašavaju dugački, svileni rukavi na najlepšoj haljini.

Šlep je i dalje veoma popularan deo venčanice, a za duži šlep na haljini se odlučite ukoliko se venčavate u crkvi.

Mnogi dizajneri poslednjih godina kreiraju venčanice koje nisu samo u beloj boji, već su zastupljenje pastelne boje – šampanj, nežno roze, svetle nijanse plave, zelene.. Ali tu su i detalji u jarkim bojama – crveni ili crni pojas, plavi cvetovi na suknji itd.

Napokon, materijali od kojih su šivene venčanice su lakši i lepršaviji – koristi se organza (materijal sličan tilu ali teži), svila, til, šifon.

Svakako zapamtite da postoji mnogo faktora o kojima morate razmisliti pre nego što se odlučite za odgovarajuću venčanicu (vaš karakter, prostor gde se održava venčanje, godišnje doba, građa tela, ten...).