Valentino - modni mag!

Ukoliko je neko deo modne istorije, onda je to svakako Valentino Garavani. Čovek koji je stvorio jedinstvenu nijansu - jasno crvenu – poznatu kao Valentino crvena, ponosni je potomak istinske italijanske elegancije i luksuza.

.

Verovatno ste od još od tinejdžerskih dana u omiljenim modnim časopisima uzdisali za njegovim predlozima. Osim što ima oko i ruku za romantiku i luksuz, Valentino je prodavao modne bajke ženama od Japana do SAD-a.

Ovo je priča modnog maga..

Preko pedeset godina na sceni obeleženo je njegovim vladanjem crvenim tepihom na kojima je oblačio neke od najvažnijih žena svetskog showbiznisa.

Valentino Garavani nije izmislio ništa novo, ali se veoma potrudio da zadatim normama podari novi život.

Valentino Klemente Ludoviko Garavani je rođen 11. maja 1932. godine u severnom delu Italije, Lombardiji.

Valentinov međunarodni debi se odigrao 1962. godine, u Firenci, u Palati Piti. Mladi kreator je nazvan pravim modnim otkrovenjem – postao je veoma tražen modni kreator među poznatim ličnostima toga vremena. Elizabet Tejlor, Odri Hepbern, Aga Kan, Džeki Kenedi (dizajnirao je njenu venčanicu u kojoj se udala za Aristotela Onazisa) – svi su oni bili njegovi stalni klijenti.

Pošto je postao top dizajner italijanske visoke mode, 1967. godine dobija prestižno modno priznanje – nagradu Neiman Markus, za svoju “kolekciju bez boja” sa kojom mu je uspelo da zbaci sa trona neprikosnovene jarke boje – opredeljujući se za bež, belu, nijansu slonove kosti.

Od tada je slovo V postalo njegov zaštitni znak.

Valentinova karijera će ostati upamćena kao jedna od najblistavijih priča u svetu mode. Istančan osećaj za estetiku, naročito za visoku modu (koja ga je i proslavila), učinila je od njega istinsku modnu ikonu i omiljenog dizajnera svetskih selebritija.

“Večernja haljina koja otkriva članke na nogama dok žena hoda je apsolutno najodvratnija stvar koju sam ikada video. Čak i kada sam bio mali dečak, moja strast je bila dizajn i mislim das sam veoma srećan jer sam čitav život radio ono što sam najviše voleo. Postoje smo tri stvari koje ja umem da radim – da kreiram haljine, dekorišem kuće i zabavljam ljude. Ja znam šta žene žele. One žele da budu prelepe.” Valentino

Valentino se takođe proslavio i sa svojim venčanicama. Venčanice koje kreira Valentino su egzotične, šarmantne, predivne i – drugačije od onih uobičajenih i očekivanih. Boje su atraktivne, a same haljine poseduju i jedinstveni “modni dodir” Valentina sa nijansama koje će svakako privući pažnju svih koji se nađu na vašem prijemu.

Bogate venčane haljine sa delikatnim, ženstvenim kvalitetom koji odlikuje Valentinove modne kolekcije su pečat ovog modnog umetnika – “Kolekciju venčanica uvek prožima želja za povratkom u pravu, intimniju dimenziju života i stila – devičanske, živahne i vesele – to su Valentino mlade”, rekao je sam Valentino o kolekciji venčanica koja nam je došla iz njegove modne kuće.

Valentinovo samopouzdanje u način na koji vidi i slavi žensko telo se oseća u svakom milimetru haljina namenjenih budućim mladama. Ovaj modni maestro stvara venčanice čija je elegancija dostojna kraljevskih dvora.

Inspiraciju za stvaranje ovih vanvremenskih venčanica, Valentino pronalazi u iskonskoj ženstvenosti – oblinama koje žena poseduje, njenom senzualnom mirisu i nežnim pokretima.

Valentinove venčanice su poznate po “zapetljanim” detaljima, kroju koji nežno obavija žensko telo, a napravljene su od materijala koji su najboljeg kvaliteta. Najfinija čipka, saten, dragoceni kristali, najnežniji taft – ni na čemu se ne štedi kada je reč o slavljenju lepote mlade.

Valentino mlada je prava "femme fatale" i ne stidi se da to pokaže svima.