Kozmetički tretmani u različitim periodima života

Zahvaljujući antiejdž tretmanima, postoji mnogo mogućnosti za postizanje lepšeg izgleda kože u bilo kom životnom dobu. Smisao ovih tretmana je isticanje prirodne lepote kože, što se postiže njenom negom i osvežavanjem.

.

Svaka životna dob podrazumeva adekvatnu negu. Prava percepcija dobrog izgleda podrazumeva da se ništa ne maskira korektorom i puderima, jer nakon antiejdž tretmana šminka služi samo za dodatno isticanje lepote.

U dvadesetim akne mogu biti veliki problem što zbog konstantnog pojavljivanja što zbog nestručnog ceđenja. Zahvaljujući novim tretmanima akne se mogu tretirati vrlo brzo i uspešno hemijskim pilinzima, mezoterapijom i abrazijom. Svi tretmani moraju biti propraćeni i adekvatnom kućnom negom

Između dvadesete i tridesete godine počinje prvo vidljivo starenje kože, sitne bore i pore. U ovom dobu je izuzetno važno primenjivati tretmane mezoterapije koji će ovaj proces usporiti i korigovati prve bore

Između tridesete i četrdesete dolazi do pojava dubokih bora i gubitka volumena lica. U ovoj deceniji počinje se sa primenom botoksa i hijaluronskih filera koji će u roku od 5 do 20 dana vašem licu vratiti mladalački izgled. Ovde se primenjuje mezoterapija sopstvenom krvlju tkz PRP metoda, fileri vraćaju jedrinu, botoks sprečava dalje grčenje i gužvanje kože a PRP vraća sjaj koži. Takođe, dolazi i do pojave tamnih podočnjaka koji se tretiraju karboksiterapijom i mezoterapijom.

U pedesetoj, ali i posle pedesete godine moraju se kombinovati tretmani zavisno od tipa kože, genetike i stila života.

Bore koje su jako duboke popunjavaju se hijaluronskim filerima. Bore na čelu se tretiraju botoksom, a sam tonus kože se tretira mezo nitima, metodom koja zauzima vodeće mesto u antiejdž medicini. Mnoštvo finih niti ispod kože sprečiće dalje opuštanje kože i popraviti tonus. U svim životnim dobima veoma je važna adekvatna nega lica, ishrana, fizička aktivnost i dodatni suplementi u ishrani.