Kako da izaberete najbolji kaput?

Savršeno skrojeni kaput naglasiće vašu lepotu i stil, a kupovina kaputa je važna odluka. Obratite pažnju da on istakne boje i stil koji vama odgovara. Ipak, ukoliko imate problem sa izborom onda morate pročitati naše savete.

.

Povedite svoju najbolju prijateljicu 

Upravo tako. Treba vam mišljenje nekoga ko je sličan vama, ali ipak objektivniji. Ukoliko povedete dobrog prijatelja sa sobom osiguraćete donošenje prave odluke. Uostalom, biće zabavno. 

Ne dozvolite da vas prodavci zavaraju 

Prodavci često imaju običaj da kažu “Jao, ma prelepo ti stoji” ne bi li vas podstakli da kupite baš njihov proizvod. Nemojte dozvoliti da vam se uvuku pod kožu komplimentima, koji i nisu baš uvek najiskreniji. Pokušajte da sami donesete odluku. 

Ne žurite 

Nikada nemojte kupovati u žurbi. Odvojite dobar deo dana za potragu novog kaputa, a to vreme će uključiti isprobavanje velikog broja kaputa, sve dok ne dođete do onog pravog. 

Neka vam bude udoban 

Ovo podrazumeva da se tokom isprobavanja kaputa malo razmašete rukama kako biste proverili da vam u nekom momentu kretanja ne bude tesan. Pokušajte da sednete i prošetate se po prodavnici. Ukoliko nije udoban u svim pozama, onda nije pravi izbor za vas. 

Nemojte ga isprobavati preko druge jakne 

Ukoliko kupujete van zimske sezone kaput, onda prolećne jaknice i sve ono malo deblje poskidajte pre nego što probate kaput. Vodite računa da ispod kaputa koji probate imate ono što uobičajeno nosite zimi. 

Izvor: SUPER ŽENA