Deset rečenica koje mladoženja nikako ne sme da izgovori

Ako ste budući mladoženja, evo nekoliko rečenica koje nikako ne bi trebalo da kažete vašoj izabranici, osim ako ne želite da ostanete neženja.

.

1. Uzimam tebe, Ana, za ženu
Ukoliko se vaša mlada zove Ana, onda je sve u redu. Ovde se misli više na onaj čuveni trenutak iz serije “Prijatelji” kada je Ros zaboravio ime svoje buduće žene i zamenio ga imenom bivše devojke.

2. Upravo sam završio koreografiju za naš prvi ples. Misliš li da di džej ima pesmu “Harlem Shake”?
Pod pretpostavkom da su svi gledali ili bar čuli kako zvuči ova numera, nismo baš sigurni da bi se vašoj budućoj supruzi dopala ideja da se bacaka po podijumu za igru na svoj najbitniji dan u uskoj, dugačkoj do poda – venčanici.

3. Da li mogu da obujem sandale?
Ako ne planirate da se zavetujete na večnost na beloj peščanoj plaži, odgovor na ovo pitanje će verovatno da bude glasno i ljutito “NE”. Čak i na nekoj opuštenijoj verziji događaja, odelo tipa “farmerke i japanke” nikako ne bi došle u obzir.

4. To je samo žurka...
…žurka koja označava početak ostatka zajedničkog života! Da, naravno da će biti gostiju, hrane, pića i zabave, tako da tehnički gledano i jeste žurka - ali njoj nije SAMO žurka. Pazite kako birate i koristite reči uoči velikog dana.

5. Lepe vesti, ljubavi - naš veliki dan pada na kraj novembra. Taman će moji brkovi lepo da porastu do tad!
Dok ceo svet pozdravlja ovaj vid borbe protiv raka testisa i prostate i muškarci širom sveta u znak podrške puštaju brkove, mislimo da bi vaši na taj dan više doprineli da izgledate kao kriminalac ili porno glumac iz sedamdesetih. Jedino ako baš taj izgled želite da postignete?!

6. Zar ne možeš da obučeš nešto što već imaš?
Ovo je uglavnom odgovarajuća sugestija kao odgovor na: “Treba mi nova haljina za vikend. Bukvalno nemam šta da obučem!”, ali za veliki dan, mlade će želeti da ulože u nešto novo i glamurozno. Kao da ne znate to. Zašto ste uopšte pitali?

7. Fino izgledaš
“Fino” nije odgovarajuć pridev da se ikada opiše mlada. Izaberite umesto toga nešto od navedenog: lepa, prelepa, divna, očaravajuća, savršena ili oduzimaš dah… takođe, vidite da izbegnete: okej, drugačije ili skladno.

8. Znaš šta bi bilo zabavno? Maskenbal!
Iako je obično skakala od sreće na pomisao da bude Vilma vašem Fredu, Hermiona vašem Ronu, Mardž vašem Homeru, mislimo da bi kostime ovaj put ipak trebalo da ostavite za Noć veštica. Samo kažemo…

9. Hajde da pomerimo datum venčanja!
Ukoliko imate baš dobar razlog, onda možda. Ali ako je razlog što je venčanje u utorak i ne želite da propustite Ligu Šampiona, vaša buduća supruga ima puno pravo da promeni verenika, pre nego što promeni datum.

10. I ja želim da nosim belo
Odgovorite pozitivno na bilo koje od sledećih pitanja i možete da prođete sa belim odelom. Da li se venčavate u inostranstvu? Da li ste bespovratno urbani i “kul”? Da li ste Džon Travolta, Elvis ili Koloner Senders? Ne? Pa… malo nam je neprijatno…