Grudnjak koji vam pomaže da smršate

Naučnici iz Mikrosofta dizajnirali su grudnjak koji će žene obaveštavati kada su emocionalno toliko napete da zbog toga previše jedu.

.

Novi grudnjak predstavlja novu tehnologiju Mikrosofta, a namenjen je ženama koje usled preteranog stresa posežu za hranom.

Kada se suoče sa stresom žene često imaju problema sa samokontrolom, a novi grudnjak treba da pomogne da lakše spoznaju svoje raspoloženje i navike u ishrani. Grudnjak funkcioniše uz pomoć specijalizovanih materijala i senzora koji mere promene kod validnih indikatora stresa kod žena, poput telesne temperature, disanja, provodljivosti kože i pokreta.

Žene sve podatke dobijaju, uz spomoć specijalizovane aplikacije, na svoje mobilne telefone. Prateći rezultate one će moći da menjaju svoje navike u ishrani i tako smršaju. Sem na mobilne telefone dama, podaci će ići i u sistem podataka naučnika koji istražuju ovu oblast.

"Grudnjak je namenjen isključivo za žene i to one podložne većim emocionalnim promenama. U planu je da se radi i donji veš za muškarce sa sličnim karakteristikama, međutim to su za sada samo planovi", kaže Meri Červinski, kognitivni psiholog koji radi za tim Mikrosofta.

Za sada ovaj proizvod je samo prototip i testira se na grupi žena koje su želele da smršaju uz pomoć ovakvog grudnjaka.