Pet saveta za uklanjanje celulita

Celulit može biti zaista veliki problem, a borbe protiv celulita nije uvek uspešna. Čak i ako potrošite celo ''bogatstvo'' na kozmetičke preparate u borbi protiv celulita efekat možda neće biti zadovoljavajuć.

.

Međutim, postoji nekoliko pravila koja su testirana na milionima žena u svetu i u većini slučajeva uspešno osveže kožu.

Uklanjanje viška tečnosti

Voda je najkorisnija tečnost, ali zadržavanje u ćelijama pogoršava problem. Uklanjanje viška tečnosti iz masnog tkiva brzo će popuniti nepravilnosti u vašu kožu i ona će postati neprepoznatljivo glatka. Trebali bi ograničiti unos soli. Pijte više vode i redovno jedite prirodna diuretike poput brusnice, celera, komorača, špargli.

Sagoreti masti

Mršave žene takođe imaju celulit, ali ako imate viška kilograma to će svakako pogoršati situaciju. Dijeta sa 1.400 kalorija dnevno i intenzivnije telesne aktivnosti mogu pomoći u smanjenju potkožne masnoće.

Nahranite vašu kožu

Ako imate prekomernu težinu to ne znači da bi trebala prestati uzimati sve masnoća u hrani, kao što su Omega 3 i Omega 6 su bitne za vaš metabolizam. Osim toga, oni igraju važnu ulogu u hranjenju i hidratizaciji kože, jer poboljšavaju zadržavanje vode u ćelijama epiderma, a ne u masnim ćelijama. S toga, bilo koja riba, orašasto voće, semenke i ulja su potrebne za vašu prehranu.

Uticaj hormona

Ženski hormoni imaju važnu ulogu u formiranju celulita jer oni pomažu da se voda zadrži i ubrzava proizvodnju masti ćelija. Dakle, nivo estrogena u telu ne bi trebala biti visoka i trebala bi da se redovno kontroliše. Preporučujemo konzumaciju brokolija, karfiola, kelja...

Recite NE pušenju!

Poznato je da pušenje ugrožava zdravlje i izaziva ozbiljne bolesti, ali u isto vreme manje je poznato da se štetno odražava i na zdravlje kože. Budući da upotreba cigareta dovodi do nedostatka vitamina C, ona takođe smanjuje izlučivanje kolagena. To uzorkuje veću vidljivost nakupljenog celulita i starenje kože.