Pet grešaka koje dodaju i kilograme i godine!

Već je poznato kako nas teška šminka i neodržavana kosa mogu i te kako učiniti starijim, ali slično je i sa odećom. Pogrešan odabir, odeće posebno one poslovne, modna je greška koja vam može dodati i do 10 godina. Saznajte kojih 5 modnih grešaka nikada ne smete raditi.

.

1. Prevelika suknja uz telo

Uski kroj suknje do kolena može izgledati vrlo poslovno, ali i vrlo seksi. Ali takva vam suknja mora savršeno pristajati, jer u suprotnom odaje sasvim suprotan utisak. Kupite li preveliku suknju nemojte je nositi već posetite najbližeg krojača i prilagodite je svome telu. Isto tako, suknja ne bi smela prelaziti preko kolena.

2. Cipele i torba u istoj boji

Pravilo koje su slepo poštovale naše bake više nije in. Isto vredi i za ruž usklađen sa lakom za nokte ili pak gaćice u boji kože. Ovi modni trikovi nekada su bili zakon, ali danas vas jedino mogu učiniti starijom.

Ne pridržavajte se slepo pravila i propisa već pustite mašti na volju. Današnja moda spaja nespojivo i dozvoljava igre i eksperimente kako sa bojama, tako i sa stilovima.

3. Kompletići

Recite ne svemu što se sastoji od dva dela. Kompleti jakni i pantalona ili suknji i majica ili prsluka otkrivaju nesigurnost i modni neukus.

Poigrajte se sa uzorcima i iskombinujte majicu s printom i jednobojni prsluk ili sako ili pak neku drugu mladenačku poslovno-elegantnu kombinaciju.

4. Cipele sa debelom petom

Debele i glomazne potpetice, posebno one niže mogu izgledati vrlo nezgrapno. Nosite li ovakve cipele zbog udobnosti, vreme je za promene, jer postoje mnogi modeli štikli koje su istovremeno vrlo udobne i elegantne.

Mala uska peta, cipele sa plutom ili sandale, te popularne platforme vrlo su moderne, a mogu izgledati odlično. Izaberite model koji vam najviše odgovara i za iste pare izgledajte moderno.

5. Prevelike muške košulje

Široki, muški krojevi košulja i prsluka ispod kojih krijete svoje telo izgledaju vrlo šljampavo i neukusno. Želite li da zaista prikrijete nedostatke, rađe izaberite žensku, blago strukiranu košulju i sako dužeg kroja koja će pokriti kritične delove i naglasiti ono što treba.