Zdrava kosa u devet koraka

Ovaj recept oporavlja kosu od korena do krajeva i deluje kod svih tipova kose. Potrebno je samo da pratite ovih 9 koraka.

.

1) Masaža lobanje je veoma bitna u ovom procesu. Na čistu našamponiranu kosu, stavite peškir da vam prosuši kosu, a zatim masirajte kožu glave destilovanim sirćetom 15 minuta. Energično trljajte vrhovima prstiju.

Potrebno vam je od prilike pola šolje destilovanogsirćeta, ali za slučaj da vam treba više, možete dodati još.

2) Nemojte ispirati. Nakon masaže, uzmite kašiku ruzmarinovog ulja (koje se inače koristi da unapredi rast kose) i masirajte lobanju. Ako imate gustu kosu, dodajte još jednu kašiku ruzmarinovog ulja. Dokazano je da ruzmarinovo ulje stimuliše folikule kose, pa ako su folikuli zdravi, biće zdrava i kosa. Još uvek ne ispirajte!

3) Nakon što ste izmasirali koren kose i poboljšali cirkulaciju, uzmite kokosovo ulje i utrljajte ga na ruke.

4) Nežno nanosite kokosovo ulje rukama od krajeva ka korenu, ali ne do samog korena, nego do nekih 5 centimetara od njega.

Nemojte nanositi previše kokosovog ulja na ruke, jer se ono opire vodi, pa će biti teško isprati ga. Kokosovo ulje je bolje od maslinovog ulja, jer bolje prodire u kosu.

5) Koristite kapu za tuširanje i prespavajte sa svim što ste naneli na glavu. Lobanja će vas peckati, ali će na taj način biti osvežena.

6) Ujutru nežno isperite kosu šamponom, ali nemojte da koristite regenerator.

7) Ponavljajte ovaj proces dva ili tri puta nedeljno, u zavisnosti od toga koliko vam je kosa oštećena.

8) Primenjujte ovaj tretman najmanje mesec dana, a najviše 6 meseci i folikuli kose biće oporavljeni, a kosa će biti elastičnija.

9) Kod frizera skratite kosu kako biste uklonili procetale krajeve. I dalje možete koristiti preparate za kosu u toku ovog tretamana, ali će vam kosa i bez njih biti elastična i zdrava. Bacite skupe proizvode za kosu, šampone i regeneratore i jednostavno probajte ovo.