Dodeljene nagrade povodom 34. "Fashion Week-a"

Partneri „Nedelje mode“ i organizator modni studio „Click“, i ove godine su nagradili pojedince i brendove koji su svojim kvalitetom, trudom, talentom i entuzijazmom obeležili nedavno završen 34. „Perwoll fashion Week“.

.

Kompanija „Textil" odlučila je da „Textil Young Designer Award" dobije dizajnerka Milica Vukadinović, a redakcija modnog magazina „ELLE" na čelu sa urednicom Sonjom Kovacs, dodelila je „Elle Fashion Award" za najupečatljiviju reviju dizajnerki Mirjani Šarac.

Modni studio „Click", posebno priznanje dodelio je domaćem brendu „Mona", a specijalnu nagradu za poseban doprinos razvoju mode kao umetnosti dobila je profesorka Gordana Ćirić Krstić.

Prvi put na „Fashion Week-u", magazin "Lepota i zdravlje" dodelio je nagrade za najbolju šminku Marku Nikoliću za reviju Ane Ljubinković, a za najbolju inovaciju u oblasti „hair stajlinga", frizeru Darku Pandurskom za reviju Dordža Stajlera.

Renomirani italijanski modni magazin „Grazia", za najbolju reviju dodelio je nagradu dizajneru Mihailu Anušiću, a za najbolju manekenku proglašena je Milena Simić.

Magazina „Esquire", za najboljeg manekena proglasio je Daniela Bamdada.

Nagrade sa najdužom tradicijom na „Fashion Week-u" jesu one koje dodeljuje časopis „Bazar", pa je tako nagrada "Marija Kranjc" za najbolju kolekciju dodeljena modnoj kući „IVKO", dok je nagradu za ličnost od stila dobila Dragana Ćosić.

Dnevni list „Blic" je za najkreativniju reviju proglasila Džordža Stajlera.

Ana Ostojić, glavna urednica „StilBook-a", nagrada za najbolji stil posetioca dodelila je Aleksandri Bojović, a medijska kuća B92 dodelila je nagradu "Boris Nikolić" za savremeni modni izraz, brendi KLASA i dizajnerima: Ivani Lazarević, Sanji Stepanović, Ivani Stojanović, Katarini Bogdanović, Jeleni Antanasijević, Zorani Stojanović, Teodori Živković, Senki Kljakić, Moniia Ratković i Sanji Manakoski.