Tri recepta za neverovatan ten

Da biste imali negovan ten i da bi kazaljke na tren usporile starenje, ne morate da se odlučite za skupe estetske tretmane. Dovoljno je, kako savetuje Endru Ordon, kozmetički ekspert i plastični hururg, da se opredelite za prirodne recepte. Izdvojili smo 3 najdelotvornija saveta koja bi trebalo da isprobate što pre.

.

OSVEŽIVAČ OD MEDA I AVOKADA

Da biste ublažili starenje morate imati kvalitetan osveživač kože.
- Ova kombinacija namirnica pomaže koži da što duže bude hidratantna, sveža, a bore su popunjene. Koža deluje glatko i prefinjeno, a moji klijenti vole ovaj recept jer ten deluje izuzetno sveže i mladalački - kaže dr Ordon.

SALATA PROTIV BORA

Ova salata ubrzava metabolizam, prebogata je antioksidantima i štiti kožu od oštećenja, pospešuje cirkulaciju i obezbeđuje neophodne sastojke. Neka ova salata bude barem jednom nedeljno za doručak na vašem meniju.

Potrebno je: pola šolje borovnica, pola šolje jagoda, jedan kivi, pola šolje semena nara, pola šolje organskog soka od pomorandže, šaka iseckanih oraha.

Priprema: pomešajte prve četiri namirnice u malu činiju. Dodajte sok, pospite orasima.

TRETMAN PROTIV AKNI

Kada imate nepravilnosti po koži koje želite da prikrijete, isprobajte ovaj savet. Sastojke imate sigurno nadohvat ruke. Naime, pomešajte kvasac i sok od limuna. Napravite pastu, namažite njom sporno mesto, sačekajte 10 minuta i isperite. Kvasac "ubija" bakterije, a limun pomaže da se mesto na kome je bila akna brže zaleči.