Savršene trepavice u samo četiri koraka

Maskara je najvažniji mejkap proizvod u kozmetičkoj torbici većine žena. Čak i one koje koriste minimalni mejkap i one koje se skoro pa ne šminkaju, tvrde da se osećaju kao gole ako ne nanesu bar jedan sloj omiljene maskare. Ipak, malo je žena koje su zadovoljne svojim trepavicama: njihovom dužinom, gustinom, uvijenošću. Da bi se popravio izgled trepavica nije dovoljna samo maskara, one zahtevaju dobru negu i kvalitetne preparate.

.

Trepavice se obnavljaju baš kao i kosa, jedne opadaju, na njihovom mestu rastu nove. Da bi se ovaj proces neometano odvijao, a nove trepavice rasle zdrave, dugačke onoliko koliko to vaša genetika dozvoljava, potrebna im je nega i hrana. Tek potom dolazi ulepšavanje.

1. NEGA

Predlažemo vam niz poteza da sačuvate zdravlje i lepotu trepavica, pa tek onda da ih propisno ulepšate. Mesec dana regeneracije neophodno je da se primete prvi rezultati regeneracije kod krhkih, lomljiviih ili retkih trepavica.

2. IZABERITE NAJBOLJU MASKARU

Na tržištu postoji velik izbor različitih proizvođača maskara, a razlika nije samo u ceni. Maskare koje neguju trepavice i daju im volumen stižu u raznim pakovanjima, a na vama je da se odlučite koju ćete izabrati.

3. IZBEGNITE GRUDVICE

Maramicom obrišite grudvicu koja se nalazi na vrhu maskare kad je izvadite iz poklopca. Četkicom za trepavice pređite preko trepavica pre nego što se maskara osuši. Ako nemate četkicu za trepavice, operite staru maskaru sa sredstvom za odstranjivanje šminke, sapunom i vodom, osušite je i dobićete češljić za trepavice.

4. UVIJAČ ZA TREPAVICE

Ako želite da vaše oči izgledaju veće i izražajnije, koristite uvijač za trepavice. Uvijanje trepavica brže je i lakše aparatom koji ih zagreva, a Talika uvijač na baterije je ne samo efikasan, nego ima i dizajn koji će ga učiniti ukrasom vašeg toaletnog stola.