Pet stvari koje ne smete raditi svojoj kosi

Svi želimo lepu kosu, sjajnu i negovanu. Međutim, postoje neke stvari koje radimo prilikom negovanja kose, a koje joj zapravo škode...

.

Zaboravite peškir!

Svi operemo kosu i umotamo je u peškir da se ocedi, a zatim je dodatno istrljamo peškirom pre feniranja. Ovo zapravo škodi dlaci, uništava kutikulu dlake, podiže dlake i dovodi do toga da se kosa teško oblikuje, pa morate još više da je tretirate. Umesto da kosu trljate peškirom, samo je nežno pritiskajte i pustite je da se sama još prosuši.

Smanjite temperaturu!

Svvi mi želimo da ispravimo kosu što pre, pre nego što nas ruke toliko zabole i provedemo ceo dan pred ogledalom. Međutim, samo izuzetno jaka kosa može da podnese visoke temperature fena i pegle za kosu. Ako vaša kosa nije takva, držite toplotu na srednjoj ili slaboj.

Ruke k' sebi!

Nemojte stalno pipkati kosu, stavljati je iza ušiju, veziveti rep... Time je dodatno prljate i češće ćete je prati, a to nije dobro za kosu.

Ne slušajte savete!

Niko ne može da zna koliko vi često treba da perete vašu kosu. Nju ne valja ni prečesto, ni retko prati. Odredite ritam u zavisnosti od toga koliko vam se kosa brzo masti. Ako izgleda čisto, nemojte je prati.

Polako sa preparatima za kosu!

Gel za kosu, pena, lak i ostali preparati za oblikovanje su nekada neophodni, ali se moraju oprati sa kose pre spavanja, da bi dlaka mogla da diše.