Kako do prirodnih i gustih obrva

Obrve su pravi ukras lica i najbolje ističu njegovu lepotu, zbog toga je važno da uvek izgledaju besprekorno. Ove sezone moderne su guste i prirodne obrve koje savršeno naglašavaju oči i podmlađuju i osvežavaju lice. Nekoliko saveta pomoći će vam da poboljšate rast obrva, da ih lepo oblikujete i učinite ih gušćim.

.

Kako podstaći rast obrva?

Ako ste preterali sa pincetom, a želite prirodne i guste obrve, morate ih pustiti da porastu. Međutim, ako rastu sporije jedan od načina da to ubrzate je da svako veče pred spavanje na njih utrljate ricinusovo, maslinovo ulje ili vazelin. Takođe vam može pomoći i masaža obrva koja podstiče protok krvi i tako utiče na brži rast dlake. I ishrana je važna, a jelovnik bi trebalo da obogatite namirnicama koje su bogate proteinima i vitaminima B i C (mlečni proizvodi, nemasno meso, zeleno povrće, pomorandže, limun...).

Kako povećati gustinu obrva?

Obrve možete učiniti gušćim pomoću olovke koja treba da odgovara tenu, boji kose i prirodnoj boji obrva. Ako ste plavuša, obrve treba da vam budu za ton tamnije, ako ste brineta ili crnka svetlih očiju poželjno je da budu za ton svetlije, dok tamnim očima odgovaraju i tamne obrve.

* Prvo se obrve pročešljaju četkicom, pa se nanosi olovka za oči.
* Olovka se nanosi u pravcu rasta dlake i pritom vodite računa da ne obojite celu dlaku, jer obrva treba da izgleda što prirodnije.
* Posle olovke nanosi se odgovarajuća senka koja dodatno povećava gustinu obrva.
* Preporučuje se i gel za oblikovanje, definisanje i popunjavanje obrva koji je jednostavan za korišćenje i brzo se suši. Napravljeni su na bazi esencijalnih i biljnih ulja, a sadrže i ekstrakt kamilice i hijaluronsku kiselinu koji neguju i zadržavaju vlagu.