5 saveta za savršen manikir

Karla Kej- žena koja je nokte poznatih dama poput Madone, Gven Stefani, Lejdi Gage, Viktorije Bekam, Šer i mnogih drugih dovodila do perfekcije savetuje kako da nokatna ploča uvek izgleda kao da smo upavo izašle od manikira.

.

1. Nemojte seći sve zanoktice

Zapamtite, zanoktice su tu da zaštite vaše nokte od infekcije. Jednostavno, samo one koje su vidljive golim okom i možete ih osetiti na dodir, njih blago secnite, nakon čega na vatu nanesite malo alkohola i namažite taj predeo, kako biste dobili čistu osnovu.

2.Probajte suvi manikir

Verujem u suvi manikir. Smatram da ako stavite kremu, ulje ili losion pre mazanja, smeta glatkom nanošenju laka za nokte i samo sušenje traje duže!

3. Koristite bazu

Bilo bi poželjno da vam bazni lak sadrži keratin, koji služi kao steznik sa lakom koji nanosite i pomaže u očuvanju slabih noktiju. Ovo je prvi lak koji će da prodre u vaše nokte i da ih učini jačim. Takođe, stopiće sa bojom laka koju budete nakon toga nanosile.

4. Budite strpljive

Idite radite nešto. Pustite bazni lak da se osuši, jer će vam to biti idealna podloga za lakše mazanje ako se lepo osuši. Ukoliko ne želite da čekate da se osuši, rizikujete da vam se naprave brazdice. Ukolike želite savršen manikir, čekajte sedam minuta.

5. Igrajte se sa nalepnicama za nokte

Ukolike niste vične sa crtanjem po noktima, probajte sa nalepnicama za nokte. Zaista izvrsna stvar, fleksibilna, rastegljiva, tako da je možete komotno navući do ivica noktiju. Ukoliko želite crteže po vašim noktima, sasvim je dovoljno da ukrasite samo jedan, a ne svih deset.

Za kraj, Kej poručuje da, ukoliko pratite modu, za ovu jesen su idealne tamne boje, metalik i šljokice.