Šta vaša kosa govori o vama

Iako ne bi trebalo suditi o knjizi po koricama, izgleda da postoje osobine koje se pripisuju ženama u zavisnosti od toga kakva im je frizura i dužina kose.

.

Smatra se da inteligentnije žene imaju kratku kosu, ali će se muškarci ipak pre okrenuti za dugokosim devojkama, koje su po njima seksipilne, zabavne i pogodnije za brak. Šta vaša frizura govori o vama:

Paž frizura:

Ako imate jednostavan paž, tipa Viktorija Bekam, smatra se da ste direktni, volite izazove i da vas ne interesuje šta okolina misli o vama. Psihijatri smatraju da su osobe sa ovakvom frizurom hrabrije, odlučnije i nezavisne.

Frizura sa šiškama:

Ukoliko imate šiške to govori o vašem seksipilu. Šiške vas čine senzualnijom, jer privlače pogled ka očima. Bez obzira da li imate kratku ili dugu kosu, guste ili retke šiške, one govore da ste mistični, strastveni i radoznali.

Kovrdžava kosa:

Kovrdžava kosa asocira na zabavnu, kreatvnu i otvorenu ličnost. Međutim, osobe sa ovakvom frizurom doživljavaju se kao bezbrižne, ali i ravnodušne, pa stoga i neozbiljne.

Ravna kosa:

Ravna kosa znači ozbiljnost, direktnost, realnost. Ove žene uglavnom igraju na sigurno i ne vole eksperimentisanje, pogotovo ne sa kosom.

Talasasta kosa:

Besprekorna , talasasta kosa, predivno sređena u svakom trenutku jasno govori o modernoj i jedinstvenoj osobi. Kao što frizuru drži pod kontrolom, ova žena drži pod kontrolom i sve ostalo, ali joj nije strano ni opuštanje, kada situacija to zahteva.

Duga kosa:

Duga kosa se povezuje sa nežnim, kulturnim, misterioznim i poslušnim ženama. Smatra se da je duga kosa primerenija mladima, a za žene preko četrdeset godina, koje imaju jako dugu kosu, smatra se da su nezrele.