Kako se obući da biste izgledali mršavije?

Trikovi u oblačenju koji će pokriti vaše nedostatke i učiniti vas samopouzdanijim i privlačnijim

.

Ako za nekoliko dana imate važan događaj ili sastanak, tako da nemate vremena za ozbiljnu dijetu, čak i ako samo želite da izgledate mršavije, evo malih tajni kako uz dobar odabir odeće možete da izgledate vizuelno vitkije:

Kupujte odeću odgovarajuće veličine
Bilo da nosite broj 36 ili 46, ako kupite pogrešnu veličinu, izgledaćete krupnije nego što jeste. Preuska pak odeća naglasiće sve izdajničke naslage na bedrima, zadnjici i trbuhu.

Birajte odeću kojom ćete prikriti nedostatke
Imate stomačić i želite ga prikriti? Zaboravite na uske majce i prigrlite tunike. Umesto mini suknje, široke bokove prikrijte suknjom u obliku "balona" dužine do iznad kolena. Ukoliko posegnete za širokom odećom, mogli biste pogrešiti i izgledati još krupnije.

Nosite odgovarajući donji veš
Tange su dobre ukoliko nemate viška na strateškim mestima. No ako želite da izgledate mršavije, birajte rublje poput push up gaćica, grudnjaka i steznika koji čine tanjim vaš struk. Dobar grudnjak takođe će učiniti čuda za vašu figuru.

Naglasite svoje dobre strane
Ukoliko imate lepo lice i dugačak vrat, a malo šire bokove, naglasak u oblačenju svakako će biti na gornjem delu. Vrat ukrasite velikom upadljivom ogrlicom ili nekim lepim šalom. Ukoliko imate lepo oblikovane ruke, nosite majce bez rukava i naglasite upravo njih.

Pazite na držanje
Stojte uspravno, uvucite stomak i zabacite ramena. Pogledajte se u ogledalo i proverite svoje držanje te se ispravite ako ste pogrbljeni. To je izrazito važno, jer loše držanje, osim što će vam dodati kilograme, učiniće da izgledate nezgrapno.

Nosite više crnog
Crna odeća svakog čini mršavijim i vitkijim. Crno se lako kombinuje s drugim dodacima, poput zgodnog sata, modernog pojasa ili pašmine.

Izbacite vertikalne pruge
Uprkos uverenju da vertikalne pruge izdužuju, to nije istina. One samo naglašavaju krivine i viškove.

Oblačite se tako da budete verni sebi
Ako se nekome ne sviđate, u devet od deset slučajeva to je zato jer niste njegov tip, a ne zato što ste puniji.

Pokažite vrat
Ako vam vrat izgleda duži, i cela figura izgledaće vitkija. Nosite V izrez, te nisko rezane bluze i to će vam pomoći da izgledate elegantnije.

Izbegavajte svetle boje
Svetle boje učiniće vas širim i krupnijim. Osim toga, u njima se ističete i privlačite poglede. No to ne znači da ih morate potpuno izbaciti iz garderobe. Nosite tamnije boje na mestima koja želite prikriti, a svetlijima naglasite svoje atribute.

Nosite visoke pete
Visoke pete vizuelno će vas izdužiti i automatski učiniti da izgledate mršavije nego što jeste - izdužiće noge, vizuelno podići zadnjicu, naterati da se držite uspravno i samim time izgledaćete vitkije.