Ispucale usne – lečite ih namirnicama

Ispucale usne su nešto sa čim se susrećete svakog godišnjeg doba, a naročito zimi kada je suviše hladno.

.

 

Međutim, ispucale usne nisu ni malo privlačne, a svaka šminka koju na njih nanesete se zadržava u ugrušcima. Koža na usnama je vrlo tanka i osetljiva, pa joj je zimi potrebno mnogo nege kako bi ostale lepe. Ispucale usne leče se, ali ne samo labelom, već i nekim dodacima sa police iz špajza. 
Skoro svaka žena svakoga dana stavlja karmin ili sjaj na usne. Iako imate utisak da su vam tada usne hidrirane, baš naprotiv, ovi preparati čine ih još manje imunim na ledene dane od kojih ne možete da ih sakrijete. 

Ako niste uspeli da sprečite da vam usne ispucaju, evo par saveta kako da ih dovedete u red: 

Posle pranja zuba operite četkicu i iskoristite je za usne. Njome ih masirijate kružnim pokretima, pa ćete na taj način ukloniti svaki višak kože koji na njima trenutno postoji.

Ako već nemate, u prodavnici kupite kravlji ili kozji sir, pomešajte ga sa malo mlake vode i nanesite smesu na usne. Neka maska stoji najmanje deset minuta kako bi imala vremena da deluje.

Ako i niste naručiti ljubitelj mirisa i ukusa sira, onda se poslužite medom. Stavite ga ravnomerno na usne i ostavite ga da deluje takođe desetak minuta. Osim pilinga koji ćete tako obaviti, medom ćete takođe hidrirati kožu usana.

Pre nego što izađete napolje kada je ledeni dan, namažite na usne, umesto običnog labela, kremu sa što višim zaštitnim faktorom. „Vodena" labela izbegavajte, jer će ona samo podstaći sušenje usana.

Ovo su načini da tokom čitave surove zime učinite svoje usne zdravim, lepim i zavodljivim. Tako zdrave dobiće na punoći, sočnosti i rumenkastoj boji, da vam nikakva dodatna šminka neće biti potrebna. Ljubite se sa stilom.