Prikrijte stomak odećom

Bilo da se osećate naduto ili da imate koji kilogram viška oko stomaka, moglo bi da vas zanima nekoliko jednostavnih načina kako da odećom prikrijete taj problematičan deo tela.

.

Od haljine na preklop do zanimljivih karnera, postoje brojni načini na koje se možete poigrati kako biste sakrili koje kilo viška na stomaku. Evo nekoliko saveta:

Haljina na preklop
Haljine na preklop čine čuda u modnom svetu. Žene im pribegavaju kad god osete problemčić s odevanjem, naročito kod problema s kilogramima oko struka. Tu dođe preklop i sakrije baš ono što treba!

Nosite sako
Dobri krojevi žensku siluetu čine skladnom. Sako krojen po meri biće pun pogodak za brojne prilike, od ležernih do svečanih, zato neka vam jedan uvek bude pri ruci. Pustite trendove i predimenzionirane blejzere koji izgledaju kao da ste ih pozajmili od momka ili supruga - držite se svog savršenog kroja i nećete pogrešiti.

Tamne boje
Crna boja izdužuje žensku siluetu, a to čine i ostale tamne boje. Držite se toga, jer jarke boje privlače pažnju i nisu prikladne za delove tela koje želite prikriti.

Karneri
Karnerići oko struka, naročito na bluzama ili haljinama, mogu biti vaš saveznik ako imate problema s trbuščićem. Ipak, ovaj stil najpre morate isprobati kako biste se uverili da odgovara vašoj figuri.

Visok struk
Pantalone niskog struka mogu otkriti viškove oko vašeg stomaka, što nije nimalo privlačno. Držite se srednjeg i visokog struka na pantalonama i farmerkama, jer će prekiriti sve viškove.

Krojevi koji prate siluetu
Ovaj savet možda zvuči kontraproduktivno, ali prihvatite ga! Skrivanje trbuščića ispod širokih tunika može rezultirati jedino time da izgledate još veći. Zato strukturirani krojevi, koji dakle prate siluetu, kreiraju ženstvenu siluetu.

Izbegavajte detalje
Ako želite sakriti trbuščić, izbegavajte bilo kakve detalje na tom delu tela. U obzir ne dolaze nikakvi džepovi niti preterani ukrasi.

Zaboravite na kaiš
Mislite da je kaiš u struku dobra ideja kad želite skrenuti pažnju s trbuha? Nije, jer će učinak biti suprotan, koliko god se na trenutak čini da ublažava višak kilograma.

Izbegavajte tkanine sa elastinom
Tanke tkanine s elastinom ocrtaće svaku nepravilnost, stoga pribegavajte lepršavim materijalima i vodite računa da odeća 'klizi' po vama, umesto da prianja.

Nosite donji veš za oblikovanje
Možda i nije baš seksi, ali zahvalno je nositi donji veš za oblikovanje ispod odeće, naročito kad znate da ćete se naći u nekoj prilici koja zahteva svečanu odeću.

Foto: FreeDigitalPhoto