Napravili veš koji ne mora da se pere! Da li biste ga nosili?

Možete da ga nosite nedeljama, a da ih uopšte ne perete! Evo u čemu je štos...

.

Danski inovatori, osnivači start-upa pod nazivom "Organic Basics" su predstavili liniju donjeg veša koji može da se nosi nedeljama i to bez pranja.

Ova neobična inovacija naišla je na brojne osude javnosti koja se pita zašto je uopšte potrebno postojanje veša koji ne mora da se pere.

Iz "Organic Basisca" kažu da njihov izum može da bude koristan mnogima. Predstavnici ovog start-upa žele da korisnici njihovih proizvoda troše što manje vode na pranje veša.

"Tradicionalni način kupovine, nošenja, pranja i bacanja veša je užasan gubitak resursa. I to je izuzetno štetno za životnu sredinu. Našveš možete da nosite nedeljama. Time štedite i novac i vreme", kaže Mads Fibiger, izvršni direktor i suosnivač start-upa "Organic Basics".

Tajna ovog proizvoda je u srebru. Danci su izradili donji veš od poliamidnog vlakna presvučenog srebrom i organskim pamukom koji zajedno ubijaju bakterije u procentu od 99,9 posto.

Linija ovog veša dostupna je skoro u celom svetu, osim u Rusiji. Pakovanje od dva para Silver Tech muških bokserica koštaju 64 dolara, a isto pakovanje za žene košta 56 dolara.

Iz Organic Basicsa kažu da su prodali više od 200.000 komada ovog veša i da imaju oko 50.000 svojih aktivnih kupaca

Izvor: Wall.hr