Lepota

ODUŠEVIĆE VAS Pet najboljih prirodnih ulja za skidanje šminke

Ne volite kupovnu kozmetiku i pobornik ste što prirodnijih preparata? Onda treba da znate da su ova ulja bolja od svakog tonika za skidanje šminke...
17.11.2018. - 17:00h
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Arganovo ulje

Po mišljenju naučnika, blagotvorno utiče na kožu žena nakon menopauze. Njegova svakodnevna upotreba za samo 60 dana povećava elastičnost kože. Ovo ulje poboljšava sposobnost kože da zadrži vlagu i čini je mekom.

Bademovo ulje

Zahvaljujući vitaminima E i K, pomaže koži da se brzo regeneriše i postane elastična. Predstavlja prirodnu zaštitu od ultraljubičastog zračenja, jer ima zaštitni faktor 4,6. Ne samo da uklanja šminku, već i odlično ishranjuje i hidrira kožu. Preporučujemo da ga u jednakim razmerama pomešate s mlekom jer ova kombinacija magično deluje na kožu.

Ulje od semenki grožđa

Jedno je od najtraženijih u kozmetičkoj industriji: koristi se kao baza za kreme, losione i maske. Sadrži mnogo vitamina i masnih kiselina: palmitinsku kiselinu koja pomaže u stvaranju kolagena i elastina, stearinsku kiselinu koja štiti od sunca i linolnu kiselinu – moćan antioksidant.

Susamovo ulje

Odlično sredstvo za hidratizaciju jer pomaže koži da zadrži vlagu. Sadrži tri moćna antioksidanta koji štite kožu od uticaja sunca i usporavaju starenje, a sve to zahvaljujući velikoj količini masnih kiselina: palmitoleinska, stearinska, palmitinska, oleinska, arahidonska, miristinska.

Maslinovo ulje

Odlično je za skidanje šminke. Savetujemo da ga pomešate sa uljem čajnog drveta, čime ćete ne samo ukloniti kozmetiku, već i temeljno očistiti kožu i ublažiti upale. U kafenu kašičicu maslinovog ulja dodajte 3-4 kapi čajnog ulja i nanesite ga na lice.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje koristi se na isti način kao maslinovo. Veoma je meko i nežno, tako da odgovara svim tipovima kože. Posle takve procedure, vaše lice će izgledati sveže i odmorno.

Kako skinuti šminku uljem

Veoma jednostavno – nanesite ulje na celo lice i izmasirajte kožu, uključujući i oči. Nakon minut, možete obrisati lice tupferom ili salvetom. Ponovite to nekoliko puta, da uklonite svu šminku. Nakon skidanja šminke, temeljno se umijte toplom vodom.

Izvor: uspešna žena