ODUŠEVIĆE VAS Pet najboljih prirodnih ulja za skidanje šminke

Ne volite kupovnu kozmetiku i pobornik ste što prirodnijih preparata? Onda treba da znate da su ova ulja bolja od svakog tonika za skidanje šminke...

.

Arganovo ulje

Po mišljenju naučnika, blagotvorno utiče na kožu žena nakon menopauze. Njegova svakodnevna upotreba za samo 60 dana povećava elastičnost kože. Ovo ulje poboljšava sposobnost kože da zadrži vlagu i čini je mekom.

Bademovo ulje

Zahvaljujući vitaminima E i K, pomaže koži da se brzo regeneriše i postane elastična. Predstavlja prirodnu zaštitu od ultraljubičastog zračenja, jer ima zaštitni faktor 4,6. Ne samo da uklanja šminku, već i odlično ishranjuje i hidrira kožu. Preporučujemo da ga u jednakim razmerama pomešate s mlekom jer ova kombinacija magično deluje na kožu.

Ulje od semenki grožđa

Jedno je od najtraženijih u kozmetičkoj industriji: koristi se kao baza za kreme, losione i maske. Sadrži mnogo vitamina i masnih kiselina: palmitinsku kiselinu koja pomaže u stvaranju kolagena i elastina, stearinsku kiselinu koja štiti od sunca i linolnu kiselinu – moćan antioksidant.

Susamovo ulje

Odlično sredstvo za hidratizaciju jer pomaže koži da zadrži vlagu. Sadrži tri moćna antioksidanta koji štite kožu od uticaja sunca i usporavaju starenje, a sve to zahvaljujući velikoj količini masnih kiselina: palmitoleinska, stearinska, palmitinska, oleinska, arahidonska, miristinska.

Maslinovo ulje

Odlično je za skidanje šminke. Savetujemo da ga pomešate sa uljem čajnog drveta, čime ćete ne samo ukloniti kozmetiku, već i temeljno očistiti kožu i ublažiti upale. U kafenu kašičicu maslinovog ulja dodajte 3-4 kapi čajnog ulja i nanesite ga na lice.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje koristi se na isti način kao maslinovo. Veoma je meko i nežno, tako da odgovara svim tipovima kože. Posle takve procedure, vaše lice će izgledati sveže i odmorno.

Kako skinuti šminku uljem

Veoma jednostavno – nanesite ulje na celo lice i izmasirajte kožu, uključujući i oči. Nakon minut, možete obrisati lice tupferom ili salvetom. Ponovite to nekoliko puta, da uklonite svu šminku. Nakon skidanja šminke, temeljno se umijte toplom vodom.

Izvor: uspešna žena