Da, suvi šampon spašava, ali ga svi pogrešno koriste!

Evo kako ćete da dobijete najbolji efekat sa šamponom za suvo pranje kose...

.

Oni koji ne koriste suvi šampon ne znaju šta propuštaju jer ovaj proizvod može masnu kosu da zamaskira barem na još neko vreme. Suvi šamponi sadrže materije koje upijaju ulje pa uz njih možemo bez pranja čak nekoliko dana. 

Međutim, ako ste već žestoki pobornici ovih proizvoda, iznenadiće vas da ga sve vreme pogrešno koristite.

Prva je greška kupovina prvog šampona koji nam padne pod ruku ili onaj koji nam je prijateljica savetovala. Suvi šamponi su napravljeni za specifičnu teksturu i boju kose, ali i tip vlasišta pa je ključno odabrati pravi za sebe. Barem na ovom polju imate neograničene opcije: šamponi za volumen, za obojenu kosu, prirodni šamponi, oni za gustu kosu itd.

To ste svladali? U tom slučaju proučite način na koji ga upotrebljavate. Najčešće u žurbi poprskamo šampon po površini kose i raščešljamo kosu. Proizvod na ovaj način dobro funkcioniše, ali mogao bi da učini kosu mnogo bujnijom.

Nanesite ga direktno na četku i pričekajte nekoliko minuta, a onda u cik-cak pokretima rasčešljajte kosu da bi dodali teksturu i volumen. Ovakvo nanošenje omogućava vlasištu da u potpunosti upije proizvod.

Trik koji bi mogao da vam učini veliku uslugu je i korišćenje suvog šampona pre spavanja. Nanesite ga na sami koren i do jutra će vam kosa izgledati svežije i spremno za dan. Nikada nemojte da koristite suvi šampon na mokroj kosi, a ni preterana upotreba se ne preporučuje jer isušuje vlasište.

Izvor:život i stil