Da koža ostane neoštećena! Ovo su TRI BITNA koraka pri skidanju šminke

Skidanje šminke može da šteti mnogo više nego njeno nošenje zato je veoma bitan način na koji to činite. Donosimo vam tri veoma bitna koraka koja bi morali da pratite kada skidate šminku s lica...

.

Često se priča o tome da šminka šteti koži, ali to nije istina. Ako se pravilno nanese i temeljno ukloni, nema nikakve bojazni od oštećenja. Ali ono što baš pogoršava stanje kože kada su bore i crvenila u pitanju je njeno neadekvatno skidanje.
Puderi sa oznakom 24h, dugotrajni karmini i vodootporne maskare su iz raja izašli kada je u pitanju makeup rutina savremenih žena. Ali samo one znaju svoju muku koja se dešava u 23h kada ove proizvode treba skinuti.

Koža se vuče, gužva, tegli, nabira ne bi li se uklonili i zadnji tragovi šminke.

Svakovečernje trljanje kože, bez obzira da li se radi vatom, tupferom, četkom, frotirom ili plastičnim aplikatorom ne samo da razvlači kožu više nego što joj prija nego i: mehanički erodira zaštitni, hidrolipidni, sloj kože, uništava male krvne sudove i tako dolazi do dodatnih iritacija. Tanka koža oko oka trpi još veći stres i brže se i više oštećuje.

Da bi se ova oštećenja svela na minimum, potrebno je sledeće:

Koristite proizvode za skidanje šminke na bazi ulja

To mogu biti dvokomponentni proizvodi koji se upotrebljavaju pošto se ambalaža promućka i dve komponente sjedine ili ulja koja se utrljavaju u kožu, a potom po ispiranju pretvaraju u mleko bez ostavljanja masnog traga na koži.

Duže nanosite sredstvo za čišćenje

Dobro bi bilo mleko ili ulje umasiravati duže nego što ste navikli. Potrebno je minimum 30 sekundi da bi šminka krenula da se razlaže.

Pokreti pri skidanju šminke trebalo bi da budu lagani i nežni

Ceo postupak uklanjanja trebalo bi da bude prijatan kao blaga masaža. Ako nije tako - promenite proizvod koji koristite. Ako je potrebno, bolje je očisti lice dva ili više puta, nego praviti dodatne bore i crvenila.

Izvor: Elle.rs