Morate hitno da sakrijete izrastak? Donosimo vam prirodne prelive baš za svaku nijansu kose koji su SPAS!

Vidi vam se izrastak, a frizer ne može da vas ubaci u svoj gusti raspored? Treba vam hitno rešenje ovog problema? Napravite preliv u svojoj kuhinji!

.

Jeste li znali da boju kose ne morate da osvežavate hemijskim bojama i tretmanima da bi joj vratio sjaj i postigla željenu nijansu? Dobro ste pročitali, zaista postoje prirodni prelivi od biljnih sastojaka koji će to savršeno odraditi i pritom negovati vlasi. Vrsta preliva zavisi od boje kose jer se drugačiji tretman preporučuje za svaku od njih. 

Recept za smeđu kosu:

Sastojci: 1/4 šoljice koprive, 1/4 šoljice ruzmarina, 1/4 šoljica žalfije, 2 i po šoljice vode

Postupak pripreme: Sve biljke kuvajte u vodi na laganoj vatri 30 minuta. Procedte rastvor, a potom je umasirajte u kosu pre pranja i ostavi da deluje oko sat vremena. Ovaj rastvor ujedno će smanjiti perut, ali i podstaći rast kose.

Recept za plavu kosu:

Sastojci: 3 šoljice vode, 3 šoljice sušenih cvetova kamilice, 1 limun

Postupak pripreme: Pomešajte vodu sa osušenim cvetovima kamilice i sve dobro prokuvajte, a potom dodajte jedan isceđen limun. Sve procedite pa dobijenim prelivom isperite opranu kosu. Postupak ponovite nakon svakog pranja. Ovaj preliv dodatno ćete posvetliti svoju plavu kosu i vratiti joj sjaj.

Recept za crnu kosu:

Sastojci: 4 šoljice vode, 2 šoljice neoljuštenih oraha, 1 šoljica crnog čaja, 1 kašičica ruzmarina, 3 kašike jabukovog sirćeta

Postupak pripreme: Stavite u vodu orahe, crni čaj i ruzmarin i sve ostavite da odstoji tokom noći. Sledeći dan smesu zagrejte do ključanja, dodajte joj jabukovo sirće, a potom procedite. Dobijeni preliv čuvajte u staklenoj flašici i nanosite ga posle svakog pranja na opranu kosu (bez ispiranja).

Recept za crvenu kosu:

Sastojci: 2 šoljice vode, 1 šoljica hibiskusa, 1 šoljica sušenog šipka, 2 kašike suvih latica ruže

Postupak pripreme: Sve sastojke pomešajte i kuvajte na laganoj vatri 20 minuta. Procedite vodu i njome tretirajte opranu kosu nakon svakog pranja (bez ispiranja).

Izvor. Miss.24sata.hr