Lepota

Trljate zglobove kada nanesete parfem? Odmah prestanite to da radite!

Rešavamo sve dileme koje ste do sada imali o nanošenju parfema!
03.10.2018. - 08:00h
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

1. Na mojoj najboljoj drugarici parfem miriši bolje nego na meni

Suprotno mnogim mišljenjima, ne postoji univerzalno privlačan parfem - svaki miris ima svoju priču i na koži pojedinca ostavlja jedinstveni trag, zato nemojte uvek da slušate preporuke drugarica prilikom odabira parfema. Neki od razloga koji utiču na to kako parfem miriši na osobi su razlike u prirodnom mirisu kože, način ishrane, tip kože i mnogi drugi.

2. Parfemska ili toaletna voda?

Ako sve mirise koje koristite nazivate parfemima, varate se. Zapravo, velik broj mirisa koje kupujemo u parfimerijama dolazi u obliku toaletne vode.

Parfemska voda ima daleko dugotrajniji miris od flašica na kojima piše "eau de toilette". Stvar je u koncentraciji mirisnih čestica koja je u prvom slučaju daleko veća, pa je miris intenzivniji, a što je još bitnije, dugotrajniji!

S ovim na umu, lakše će vam biti da odaberete ili jedno ili drugo.

3. Pravilno nanošenje mirisa

Za nanošenje parfema birajte delove tela s jakim pulsom, kao i one koji imaju veću toplotu poput vrata, ključne kosti, grudi ili zgloba šake. Pritom nemojte trljati svoje zglobove kada nanesete parfem, jer time zagrevate kožu što dovodi do toga da neke mirisne note parfema ispare mnogo brže nego što bi trebalo.

Pre nanošenja parfema namažite se losionom za telo bez mirisa jer dobro hidrirana koža zadržava miris duže od suve kože. Ako i preterate s količinom nanesenog parfema, mesto na koje ste ga naneli prebrišite vlažnom maramicom bez mirisa ili na isto mesto namažite losion za telo. Ako se dvoumite oko nanošenja mirisa na kosu, upamtite – u redu je poprskati malo parfema po kosi, ali nikako svakodnevno! Kosa će vam se isušiti jer parfem sadrži alkohol, zato radije odaberite neki mirisni regenerator.

4. Slojevito nanošenje mirisa

Ako želite imati jedinstven miris, uvek možete da isprobate slojevito nanošenje parfema. Za transformaciju su najbolji drvenasti mirisi, a kombinovanjem različitih parfema možete da pretvorite mirise koje imate u intenzivnije i bogatije - odlične za večernje izlaske ili nadolazeću jesen.

Izvor: ordinacija.hr