Šta sve treba da bacite pre tridesete?

Stvari koje godinama ničemu ne služe samo skupljaju prašinu i kradu nam energiju. Izbacite sve ono što vas nesvesno guši, a pritom ničemu ne služi: staru odeću, previsoke cipele, pokidan nakit...

.

Žene su poznate kao "hrčci", jer do groba čuvaju stvari koje im već decenijama ničemu ne služe. A, istina je da nas one samo, sakupljajući prašinu, zatrpavaju i kradu nam energiju. Nepisano pravilo glasi da već pre 30. godine treba da izbacite sve ono što vas nesvesno guši, a pritom ničemu ne služi.

Odeća koju ne nosite

Ako vam neki komadi odeće jednostavno ne odgovaraju, ne osećate se udobno u njima, ne sviđa vam se kako vam stoje ili im treba prepravka, a odlažete je bar dve godine, znači da bez njih komotno možete da prođete. Isto važi i za komade bele garderobe koja je odavno požutela i kožne koja je popucala.

Preuske farmerke

Verovatno imate omiljene farmerke u koje niste godinama ušli, jer su preuske. Ne zaluđujte se više da će vam ikada više stajati tako dobro kao u srednjoj školi, nego ih bolje poklonite nekom.

Previsoke cipele

Kada ste poslednji put obuli sandale sa previsokom štiklom, a stoje vam u kutiji godinama? Bolje je da ih prosledite nekome ko će ih nositi, a ne da "spavaju" kod vas.

Pokidan nakit

Minđuše kojima fali par, ogrlica koja ne može da se zakopča ili narukvica koju nikada niste voleli da nosite samo skupljaju prašinu, a ničemu ne služe.

Izvor: novosti