Lepota

Najefikasniji TRIKOVI za udobno nošenje sandala

Nije problem samo u tome što su cipele tesne, nego vam uvek na istom mestu naprave bolne žuljeve, rešenje potražite u kupatilu
03.08.2018. - 09:15h
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Na mesto na nozi gde vas cipele žuljaju nanesite baby puder, vazelin ili dezodorans u gelu. Svaki od ovih proizvoda napraviće tanki sloj na koži, umanjiti trenje i onemogućiti nastanak žuljeva.

Još jedan zanimljiv trik za proširenje uske cipele napravljene od kože, antilopa ili veštačkih materijala svako od nas ima u svojoj kuhinji. Radi se o krompiru. Veče pre oljuštite krompir srednje veličine i preko noći ga stavite u cipele. Do jutra će sokovi iz krompira omekšati materijal, a cipele će postati šire.

Da biste znali jesu li štikle udobne, to već u radnji možete proceniti mereći udaljenost između đona i pete. Ta udaljenost ne sme biti manja od 7,5 centimetara. Takva udaljenost garantira udobne cipele u kojima ćete izdržati celu noć bez obzira na visinu potpetice.

Sedam zanimljivih trikova za udobnost:

1. Sprečite klizanje uz toalet papir

Istrljajte potplate novih cipela brusnim papirom kako bi postali grublji i neravni. Tako ćete dobiti bolje trenje između cipele i poda pa se cipele više neće klizati.

2. Zalepite nožne prste da ne bole

Između trećeg i četvrtog nožnog prsta prolazi živac koji u uskim cipelama boli. Kako biste to sprečili, selotejpom ili zavojem zalepite treći i četvrti nožni prst. 

3. Nove cipele rastegnite ledom

Napunite vrećice za zamrzavanje vodom i stavite ih u cipele. Kad se voda sledi, ona širi svoj obim pa će proširiti i cipele. Ostavite cipele sa vrećicama u zamrzivaču preko noći, piše radiosarajevo.ba.

4. Fen za kosu

Nove, preuske cipele zagrejte fenom za kosu. Pazite da ne preterate pa da se cipele ne rastope. Kad materijal omekša, izvijajte cipele po sredini i u svim smerovima, samo pazite da ih ne polomite ili ne savijete toliko jako da ostanu tako.

5. Protiv žuljeva dezodoransom

Prozirnim dezodoransom u gelu premažite mesta na nozi gde dobijate žuljeve. On će stvoriti prozirni film između noge i cipele pa će sprečiti žuljeve.

6. Flaster na kaišiće

Urezuju li se kaišići od sandala u kožu zalepite na njih sa unutarnje strane deblji, mekani flaster na rezanje. Izrežite ga u željenoj širini te ga zalepite gde se urezuje u kožu.