Lepota

Uz ovu garderobu letnju vrućinu je MNOGO lakše podneti!

Olakšajte sebi u vrelim, ali i sparnim letnjim danima odabirom garderobe koja će vam najviše prijati...
31.07.2018. - 09:00h
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Nepodnošljive vrućine, ali i veoma sparno vreme stvaraju nam probleme u toku leta, a obući garderobu u kojoj nećemo "prokuvati" zaista je teško. Da biste sebi olakšali uživanje u letu, važno je da pravilno odaberete garderobu napravljenu od kvalitetnih i prozračnih materijala da bi koža normalno disala, a telo se spasilo od visokih temperatura.

1. Pamuk

Kralj svih tkanina - pamuk. Prirodan i prozračan materijal koji koža veoma voli, a njegova najveća prednost je to što ne zadržava toplotu i upija vlagu. Svi ovi faktori čine ga idealnim materijalom za omiljene letne krpice.

2. Lan

Laneni komadi ponovno su počeli da vladaju policama omiljenih prodavnica i dizajnerskih kolekcija zbog čega je sve više ljubitelja mode počelo da ormar puni upravo komadima od te tkanine. Takođe, lan je jedna od najprozračnijih tkanina zbog čega ćete se u komadima satkanim od njega najmanje znojiti.

3. Keper

Keper je materijal koji se najčešće proizvodi od pamuka, zato ga obeležavaju gotovo iste prednosti kao i pamuk. Komadi od kepera vašoj koži će dopustiti da diše, zbog čega će se telo minimalno znojiti.

4. Svila

Svila je vrsta tkanine koju najčešće povezujemo s luksuzom, ali osim estetske važnosti ona ima i onu dublju - prilagođava se temperaturi tela. To znači da leti hladi naše telo, a zimi ga greje. Odabirom svilenih komada, ne samo da ćete izmamiti sve poglede, već ćete se osećati vrlo udobno.

5. Viskoza

Viskoza je tkanina koja sve više dominira kada je riječ o sastavu odeće u pristupačnim prodavnicama, a po hemijskom sastavu slična je pamuku. Takođe, ona izgledom podseća na svilu zbog čega komade od viskoze vole i oni najzahtevniji. Tako viskoza leti hladi telo i sprečava zamorno znojenje.

Izvor: Story.hr