Lepota

Kako da prepoznamo dobre preparate za kosu?

Kada naučite koji proizvodi omekšavaju i hrane kosu, a koji je isušuju i oštećuju, bićete korak bliže kosi kakvu želite...
14.07.2018. - 09:30h
Foto: Promo
Foto: Promo

Koje sastojke treba tražiti u proizvodima za negu kose?

Hidratantni balzami
Izaberite balzam sa sledećim sastojcima koji pomažu kosi da zadrži vlažnost: Glicerin, Gliceril stearat, Propilen glikol, Natrijum laktat, Natrijum PCA.

Neki alkoholi
Masni alkoholi su dobri za kovrdže. Ti alkoholi počinju na slovo „C“ i „S“: Cetearil alkohol, Cetil alkohol, Stearil alkohol.

Nizak pH nivo
Ako imate suvu kosu, potražite šampone, balzame, gelove, pene i tretmane koji ističu nizak pH nivo na svojim etiketama. Oni će zadržati vlagu u kosi. Takođe, potražite proizvode koji kažu, „intenzivno hidrira“, „protiv starenja“ ili „zaštita od toplote“.

Ulja
Proizvodi s hranjivim uljima su dobri za vraćanje vlažnosti kosi. Ulje avokada, arganovo ulje i maslinovo ulje su dobri za hidrataciju suve kose.

Proizvodi za lakše raščešljavanje kose
Bilo koji proizvod koji sprečavaju mršenje kose i daje joj vlažnost i koji se prska na kosu od korena do krajeva je dobar za kosu. Kada ga nanesete, kosu raščešljajte četkom, a ne češljem. Tako će se proizvod ravnomerno naneti na celu kosu i zaštiti je od spoljašnjih uticaja fena za kosu i vazduha.

Izvor: Wall.hr