Dezodorans stavljate ujutru? ODMAH prestanite to da radite!

Većina nas prati istu svakodnevnu jutarnju rutinu: Istuširamo se, nanesemo dezodorans ispod pazuha, obučemo se. E pa to i nije baš najbolja ideja!

.

I ne samo da godinama pratimo istu rutinu, već što u nju ni jednog trenutka nismo posumnjali. Bar, sve do sada.

Doktori sada tvrde da bi trebalo da antiperspirant stavljamo u toku večeri, pre nego ujutro. U doba godine kada se zbog vrućine i temperatura preko 30 stepeni, vožnje u javnom prevozu mnogi ljudi osećaju kao deo nekog kruga pakla, ovo se može činiti kao loš savet. Ali doktorka Dun Harper tvrdi da svi nanosimo dezodorans na pogrešan način, piše Miror.

Ona tvrdi da kada dezodorans nanesete uveče dajete mu vremena da se osuši što je ključno da bi on pravilno delovao.

"Kada dezodorans nanesete uveče pre odlaska u krevet dajete mu vremena da se potpuno oši. Pustite ga preko noći i slobodno isperite ujutro sapunom i vodom", tvrdi doktorka, a piše The Sun.

Bitno je dezodorans naneti na suvu kožu i budite sigurni da je potpuno suv pre oblačenja. Ukoliko žurite slobodno se poslužite fenom.

A koji je najbitniji savet koji je dala?

Dobro obratite pažnju kada kupujete dezodorans i budite sigurni da je on natiperspirant jer većina dezodoransa je napravljena da samo lepo mirišu ali nemaju mogućnost prestanka znojenja.