Sa 28 godina je dobila RAK KOŽE, samo zato što je napravila GREŠKU koju mnogi od nas redovno čine na moru

Ima ljudi, ponajviše žena, kojima je bitno da na letnjem godišnjem moru pocrne. Zbog toga će učiniti sve samo da što brže i što više potamne, ne razmišljajući o poslednjicama preteranog izlaganja suncu.

.

Tako je 30-godišnja Lijen Prentis iz Glazgova proživela pravi pakao samo zato što je želela da se sa mora vrati crna. Ona uopšte nije koristila kremu za sunce sa zaštitnim faktorom, smatrajući da će tako brže dobiti boju. Nije dobila samo boju, već i rak kože, nažalost.

"Čim bih izašla iz sobe, išla sam da se sunčam i ostajala bih na suncu sve do uveče. Sunčala sam se na plaži, kraj bazena. U Glazgovu sam obilazila solarijume do tri puta nedeljno. Baš sam bila glupa", priznaje Lijen koja je sada ljuta na sebe.

Obilazila je najsunčanija mesta u Evropi, baš kako bi što više pocrnela. Međutim, opametila se onoga jutra kada je na koži primetila da joj je mladež poprimio čudnu boju.

Promenu je primetila pre dve godine, kada je odmah otišla lekaru koji je uradio biopsiju, a nakon nekoliko dana ustanovljen joj je rak kože.

.

Najbolje rešenje je bila operacija i uklanjanje mladeža.

"Danas imam ožiljak od sedam centimetara i strah za čitav život. Svaki put kad odem na redovni pregled i saznam da se rak nije vratio, odahnem. Od tada sam postala veoma oprezna kada sam na suncu, koristim odgovarajuće faktore, 30 ili 50, i koristim hidrantne kreme svaki dan, čak i u zimskom periodu", priča Lijen za "The Sun" i savetuje svima da im njena priča bude pouka i lekcija koliko je Sunce štetno.