U Srbiji je uvećavanje usana postao trend koji je uzeo maha! Ovu devojku je to zamalo koštalo zdravlja, a za užasne posledice salon je okrivio seks?

Ulepšavanje tela je postao trend koji iz dana u dan uzima maha, pogotovo kod žena koje su zavisne od hirurškog noža, a ne shvataju da on može postati opasan po zdravlje.

.

Tako je 27-sedmogodišnja Engleskinja Šarlot Nale za “Daily Mail” ispričala svoje negativno iskustvo prilikom uvećavanja usana uz pomoć ugrađivanja filtera.

Nije dobila rezultat kakav je očekivala – usne su je užasno bolele, bile su grudvaste, neravne i natečene. Izgledala je, kako kaže, kao riba. Nakon što se žalila kozmetičkom salonu za loš ishod intervencije, dobila je neočekivano objašnjenje i optužbu.

Oglasio se menadžer salona lepote i napisao joj neprimeren komentar:

"Kako se usuđuješ da govoriš nešto loše o našem salonu. Šest meseci od kada si napustila kliniku odeš i istisneš nešto iz usta... Pitaj svog dečka gde su ti usta bila poslednji put“.

.

Kako je vreme teklo, Šarlot nije bila bolje. Osećala se iznevereno i uvređeno.

"Probadala me je iglom, a ja nikada nisam toliko krvarila. Otok je normalan, ali ne ovakav. Posle istiskivanja sadržaja, kada je otok splasnuo punjenja nije bilo u sredini donje usne. Nisu pomogle ni masaže, ni dodatno punjenje, svakim danom sve je bilo gore. S obzirom na to šta je sve izašlo iz mojih usana, čudim se da nisam dobila opasnu infekciju", dodala je prevarena devojka.

.

Sve žene, zainteresovane za ovaj hirurški zahvat, ovu priču mogu shvatiti kao pouku i da, ako se odluče da učine isto, savetujemo da se raspitaju o svakom salonu i odaberu onaj najprofesionalniji. Reč je o vašem zdravlju, zato birajte pažljivo.