Ako vas muče FLEKE NA LICU ili želite da uklonite PEGE, ovo prirodna sredstva su rešenje, a nalaze se u vašoj kuhinji!

Nema potrebe da plaćate skupe brendirane kreme za lice, jer je prirodno izbeljivanje kože jednostavnije nego što mislite. Sastojke za ove prirodne krema imate u kuhinji, pa da vidimo šta vam to može pomoći u otklanjanju fleka i pega sa lica…

.

Sok od limuna

Kiselina iz limuna doprinosi njegovim izbeljivačkim svojstvima, a kombinacija sa antioksidantima i vitaminom C čini limun prirodnim lekom za poboljšanje stanja kože.

Limun možete trljati o kritične predele na licu, a možete ga iscediti u ciniju i sok na lice nanositi vatom. Sačekajte da se osuši i deluje do sat vremena, zatim isperite lice i obavezno posle nanesite kremu. Savetuje se da to činite pred spavanje, kako bi se koža lica tokom noći regenerisala.

Prah od pirinča

Bogat je para aminobenzonskom kiselinom, antioksidantima i vitaminom C, što ga čini velikim zaštitnikom od sunca. Zahvaljujući hidrirajućim svojstvima, zatezanje i izbeljivanje kože lica je zagarantovano.

Sameljite šolju sirovog pirinča, pomešajte ga sa mlekom dok ne dobijete pastu. Nanesite smesu na lice i ostavite da deluje 20 minuta. Rezultati su vidljivi nakon mesec dana, a postupak bi trebalo da ponavljate dva do tri puta nedeljno, piše cajeviza.net.

Jogurt

Pošto jogurt nastaje tokom pravljenja mleka, jogurt sadrži mlečnu kiselinu koja je sama po sebi poznata po izbeljivačkom dejstvu. Takođe, bogat je nutrijentima koji su zdravi za kožu.

Ako želite da skinete pege sa lica, umasirajte jogurt (koji nikako ne sme da sadrži šećer). Ostavite par minuta, pa isperite. Ako želite da uklonite fleke, pomešajte jogurt sa medom i masku nanosite svaki drugi dan. Rezultat poboljšanja tena i čiste kože će biti vidljiv nakon mesec dana.