Kokos u kremi za lice, mango u šamponu: Znate li kako voće u kozmetičkim proizvodima deluje na vašu kožu?

Voće je bogato hranljivim sastojcima i čest je sastojak mnogih kozmetičkih linija da bi koža bila glatka, hidrirana i blistava. Međutim, ne morate uvek da se oslonite na skupe marke da biste dobili dobar rezultat...

.

Kokos

Kokosovo mleko je bogato uljima i vitaminima koji hrane kožu i kosu. Hranljivi sastojci kokosovog ulja prodiru u dubinu kože, hidriraju je.

Ono je idealno za suvu kožu kojoj vraća elastičnost i lepotu. Na kraju, ko ne uživa u mirisu kokosa koji je sinonim za leto i plažu?!

Filipinke su nadaleko poznate po svojoj raskošnoj i mirišljavoj kosi. Njihova tajna je kokosovo ulje koje se zagreje i utrlja u kosu. Otkrićete svilenkastu i blistavu kosu nakon ispiranja.

Natapanje tela u kokosovom mleku ne predstavlja samo uživanciju i priliku za lenčarenje… reč je o tretmanu koji nudi desetine pogodnosti, kako za telo tako i za kožu.

Ako je verovati poznatim svetskim nutricionistima, svakodnevna konzumacija jedne supene kašike kokosovog ulja značajno podiže energiju. Osim toga, kokos predstavlja veoma hranljivi sastojak za kožu i telo.

Prepoznali su to i brojni domaći i svetski "wellness centri" koji u svojoj ponudi imaju tretmane namenjene hidrataciji i zaštiti kože od isušivanja. Znalci tvrde da kokosovo mleko i ulje koži pruža nenadmašive hranljive sastojke, omekšavajući je bolje od mnogih izvikanih i precenjenih losiona.

Mango

Mango je voće koje se uzgaja više od 5.000 godina. Prema legendi, Buda je sedeo ispod drveta manga kada je doživeo prosvetljenje. Nije nužno da ćete preći na viši nivo svesti ako svoje telo negujete mangom, ali ćete sigurno biti zaštićeni antioksidansima.

Plodovi manga bogati su izvor vitamina A, C i E, gvožđa, betakarotena i esencijalnih masnih kiselina. Ključ njegove kozmetičke upotrebe leži u koštici koja se cedi i iz koje se dobija maslac.

Regeneriraće kožu i kosu ako se usitni u kašu i nanese na željeni deo tela.

Cveće

Prijatna kupka jedna je od najlepših rutina svakodnevnog života. Ne samo da hidrira i čisti telo, već pozitivno utiče i na zdravlje organizma.

Uz pomoć cvetnih kupki pomoći ćete svom duhu i telu, jer cveće i soli koje se dodaju u kupku deluju lekovito na organizam.

Cvetne kupke neguju telo i čine ga mekim. Slatki, ugodni miris cveća deluje opuštajuće na organizam i podiže raspoloženje.

Izvor: net.hr