Crvenokose su ponovo u modi!

Svetlije nijanse, džindžer, riđa i sve varijacije narandžaste najbolje pristaju svetlookim devojkama sa belom puti

.

Vatrenocrvena, riđa, božule ili narandžasta kosa sa plavim pramenovima koji izgledaju kao odsjaj sunca u kosi, ove sezone ponovo su u modi!

Za crvenokose žene kažu da imaju posebnog šarma, kao i da jaka boja na njihovoj kosi odslikava snažan i nepokolebljiv karakter, ali stručnjaci savetuju da sa crvenom budete vrlo oprezne, iako je ove godine to "in" boja! Naime, crvena kosa ne stoji svima!

Svetlije nijanse, džindžer, riđa i sve varijacije narandžaste najbolje pristaju svetlookim devojkama sa belom puti. Boja vina, božule ili bordo nijanse dobar su izbor za smeđooke i one sa tamnijim tenom, dok sa jakim crvenim nijansama posebno treba biti obazriv, jer izgledaju neprirodno.

Koja god da je vaš izbor, imajte na umu da ćete morati češće da se šminkate, jer kosa u ovoj boji naglašava nepravilnosti tena, podočnjake i bubuljice.

Takođe, nega crvene kose malo je zahtevnija pošto su i farbe jače, a "trpeće" i vaš garderober, jer kada je kosa crvene boje, garderoba mora da bude prilagođena.

Ako se, ipak, odlučite da imate crvenu kosu, jedno je sigurno - nećete ostati nezapažene, jer crvenokose su ponovo u modi!

Izvor: novosti.rs