Trik od DVE sekunde otkriva da li će štikle biti udobne

Koliko puta ste kupile elegantne cipele koje su se na prvu loptu učinile jako udobnim, a onda, kada ste ih malo duže nosili postale su nesnosne. Donosimo vam trik koji će popmoći da ovo izbegnete.

foto: Depositphotos/IgorVetushko
foto: Depositphotos/IgorVetushko
.

Kupovina štikli može da bude riskantna jer u tom kratkom vremenu, koliko traje isprobavanje obuće u prodavnici, ne možemo da znamo da li če nam štikle biti udobne. Ali rešenje postoji jer smo našli trik koji će vam za dve sekunde otkriti hoće li štikle biti udobne.

Da biste zaključili hoće li vam štikle biti udobne, ne morate čak ni da ih probate! Naime, to možete da znate i samo gledajući cipele, a sve što vam još treba je metar. Udaljenost između đona, odnosno potplate i pete otkriće vam jesu li štikle udobne.

Ako je udaljenost između đona manja od 7,5 centimetara, cipele vam neće biti udobne, bez obzira na visinu štikle. Što je udaljenost kraća, to je veći nagib i veća težina na nožnim prstima, a s tim i veća neudobnost i bol.

Dakle, želite li da nosite udobne cipele na potpeticu, kupite one kod kojih ova udaljenost iznosi najmanje 7,5 centimetara.

Naručujete li cipele putem interneta i ne možete da ih fizički izmerite, možete da učitine to da ih izmerite na ekranu kompjutera i uporedite s drugim cipelama na visoku potpeticu na stranici. Štikle s većom udaljenosti od đona do potpetice biće udobnije, a one s manjom udaljenosti bolje je izbegavati.

Izvor: Zadovoljna.hr