OBAVEZNO PROBAJTE Obrnuto šamponiranje učininiće kosu blistavijom nego ikad

Nanesete šampon, istrljate, isperete. Onda regenerator nanesete, pustite da odstoji, isperete. A sada probajte malo drugačiji redosled...

.

Uobičajan način pranja kose koji podrazumijeva šamponiranje i nakon toga nanošenje regeneratora dobio je alternativu. Novi trend “obrnutog šamponiranja” , tvrde pobornici nove teorije, vašoj kosi će dati mnogo više volumena stvarajući efekat fenirane kose, piše dnevno.hr.

Ova alternativna teorija pranja kose poziva se na činjenicu da kod pranja kose nikad ne možete potpuno da isperete regenerator zbog čega je kosa nakon pranja ravna i bez volumena. Menjajući redosled korišćenja regeneratora i šampona, kosa i dalje prima sve hidrirajuće prednosti regeneratora, a istovremeno šamponom ispiremo sve njegove ostatke.

Metoda novog načina pranja kose jako je jednostavna – nanesete regenerator na mokru kosu, ostavite ga pet minuta i isperete te tek nakon toga šamponirate kosu.

Novinarka Daily Maila isprobala je novu metodu i zaključila da joj je u roku od nedelju dana kosa postala življa i lepša, ali neki drugi korisnici ˝obrnutog šamponiranja˝ tvrde da im je kosa nakon takvog režima pranja postala suva.

Ne preostaje vam ništa drugo nego da isprobate.

Izvor: Dnevno.hr