Stavila je KAKAO u prahu NA TEME GLAVE, a kada vidite zašto odmah ćete učiniti isto!

Izvanredan trik!

Svaka boja ima svoju recepturu, foto: Depositphotos/belchonock
Svaka boja ima svoju recepturu, foto: Depositphotos/belchonock
.

Sigurno znate da babi puder može zameniti šampon za suvo pranje, ali isto tako vam je poznato, pogotovo brinetama i crnkama, da puder ostavlja bele tragove po kosi. Ali, i za to postoji rešenje.

Jeste da je šampon za suvo pranje kose do sada jedan od najboljih izuma, ali postoji njegova zamena, još bolja od dečjeg pudera. Reč je o kakao prahu, a ovaj trik je otkrila frizerka Mercedes Parili. Zapravo postoji recept za suvo pranje kose, a pored kakaa potrebna su vam još dva sastojak: kukuruzno brašno i eterično ulje limuna.

Ako ste brineta/crnka

U pola šoljice kukuruznog brašna dodajte kakao u prahu, sve dok ne postignete boju sličnu boji svoje kose.

Ako ste plavuša

Možete koristiti samo kukuruzno brašno bez bilo kakvih dodataka jer se na vašoj kosi beli tragovi neće videti kao na tamnijima, ali Mercedes preporučuje da plavuše u brašno dodaju koju kap eteričnog ulja limuna da bi kosa lepše mirisala i bila svežija.

Ako ste crvenokosa

​Pomešajte jednake količine brašna i cimeta i dobićete ne samo čistu kosu, već će ona mirisati i na cimet.

Korišćenje

Stavite 'šampon' na koren kose i malo širom četkom za puder krenite da ga utrljavate u teme. Nekoliko minuta masirajte glavu, pa zatim ostavite da šampon upije masnoću. Na kraju dobro očešljajte kosu, savetuje miss7.24sata.hr.