Kako da vam LAK na noktima traje nedelju dana! Vreme je da probate ovaj TRIK!

Koliko puta vam se desilo da nalakirate nokte, i da se posle samo jednog dana lak skine. To se dešava usled pranja sudova i obavljanja ostalih kućnih poslova, zbog čega se lak najviše skida na vrhovima noktiju.

.

Da biste produžili vek trajanja laka na noktima, potrebno je da uradite sledeće:

Pripremite nokte

Morate imati dobru turpiju kojom ćete isturpijati nokte. Samo se trudite da vam ona bude nežna i da ne skine previše sa nokatne ploče.

Zanoktice

Pre lakiranja, neka vam prsti budu potopljeni nekoliko minuta u toploj vodi, da bi omekšala koža oko noktiju, pa samim tim i zanoktice koje ćete posle lakše i bezbolnije skinuti. Trudite se da ne pravite mnogo zakonktica, jer ta koža štiti nokte od bakterija.

Bazni bezbojni lak

Bazni lak je ključ dobrog manikira. On štiti nokte od promene boje, zato je najbolje prvo njega da nanesete, savetuje net.hr.

Pažljivo lakirajte

Dajte sebi vremena i budite precizne prilikom lakiranja. Za početak, povucite crtu na sredini nokta, zatim ga lakom popunjavajte prvo sa leve pa sa desne strane. Uvek ostavite milimetar prostora od kožice do početka laka. 

Završni deo

Posle laka određene boje nanesite još jednom bezbojni lak, samo pazite da sloj ne bude predebeo, jer će vam se sporije osušiti.