Lepota

Farbanje kose može izazvati ozbiljne komplikacije! Pre nego što se odlučite na promenu boje, OVO morate znati!

Neke činjenice o farbanju kose verovatno ne znate, a nigde niste ni imale priliku da ih čujete, ali bez panike! Otkrivamo situacije u kojima se možete zadesiti ako se odlučite na ovaj korak.
22.11.2017. - 09:00h

Ako se farbate, onda vlasi morate negovati

Obično "izbeljivanje kose“ znači jako oštetiti kosu. Zato je važno da tokom pranja kose, koristite balsame, maske ili silikonske kapi na bazi keratina. 

Razvoj alergija

Do alergijske reakcije može doći čak i nakon što si sto puta farbala kosu. Dakle, ako imate osećaj da ste u poslednje vreme osetljive, zamolite frizera da vam dva dana pred farbanje, testira boju na vlasi. Kod alergijskih reakcija može doći do neprijatnih pojava na koži temena. Zato, nemojte da vas bude sramota da pitate frizera za test, jer ako im objasnite šta vas muči, oni će naći najbolje rešenje.

Kod pastelnih tonova u kosi morate paziti…

…da je vaš ton kose presudan za izbor boje. Ako ste svjetliji tip, odlučite se onda za svetle nijanse. Tamni tipovi treba da odaberu tamnije boje. No, boja kose mora biti usklađena i s bojom tena, a dobar firzer znaće koja vam boja bolje stoji.

Sunce je neprijatelj 

Vrućina i sunčeva svetlost menja boju kose. I to vredi za sve.  Dakle, ko je sklon češćem farbanju kose, neka izbegava sunce ili neka nosi šešir, savetuje miss7.24sata.hr.

Pratite nas i na Viberu!