Kako starite, puder vam sve više smeta! Uz ove savete za savršeni ten, puder vam više neće ni trebati

Naporno vam je da puder nanosite svakog dana, ali opet želite da budete lepi gde god da se pojavite. Shvatite prvo da šminka nije odraz vaše lepote, te tako možete I bez nje. Probajte da puder ne nanosite nedelju dana, a ako se budete pridržavale sledećih pravila imaćete takav ten, da vam puder više neće biti potreban.

.

Masaža lica

Možda nemate  uvek novca za lifting kod kozmetičara, ali zato vaše lice možete masirati i vi same. Predlažemo vam masažu u snimku u nastavku i savetujemo je jednom nedeljno. Masaža podmlađuje kožu lica, poboljšavajući cirkulaciju na površini kože.

.

Kiseline

Koža izgleda sivo, beživotno i umorno najčešće zbog nakupljenih mrtvih stanica  i zato bi redovno trebalo da radite piling. Stanice kože se prirodno obnavljaju svakih 28 dana, ali kako starimo, ovo razdoblje obnove se produljuje, a piling jednom nedeljno će to ubrzati. Dermatolozi preporučuju pilinge s kiselinama, poput glikolne ili mlečne. One će odmah popraviti izgled pora i dati licu svežinu. Pilinzi sa  zrncima koji mehanički uklanjaju mrtve stanice nisu baš drage dermatolozima, jer dosta oštećuju zaštitni sloj kože.

Dodajte vitamine

Vitamin C je poznat po tome da odmah daje sjaj licu, ali kad se koristi duže vreme, on uklanjanja pigmentacijske mrlje, pomaže stvaranju kolagena i čini lice blistavijim. Takođe, vitamini A, E i B3 imaju sjajan uticaj na kožu. Zato se isplati uložiti u jedan dobar vitaminski serum koji ćete redovno koristiti.

Namažite ulja

Tokom masaže koristite prirodna ulja koaja su bogata omega-3 kiselinama i lepo hidriraju kožu, poput ulja ploda divlje ruže, koje ujednačava ten i uklanja mrlje sa lica, piše miss7.24sata.hr.

Pratite nas i na Viberu!