Ako ste već odlučile da uvećate usne, ovo obavezno morate čuti pre nego što odete na operaciju!

Mnoga istraživanja tvrde da su pune usne odlika mladolikog izgleda, jer se sa starošću kolagen gubi. Današnji svet misli da su one presudan faktor seksualne privlačnosti, a televizija i naslovne strane časopisa to i potvrđuju.

.

Pratite nas i na Viberu!

Međutim, pre nego što se odlučite za ovaj korak, dermatolozi David Kolbert i Frančesko Fusko smatraju da neke stvari u vezi sa hirurškim povećanjem usana morate znati.

1. Najviše se preporučuje hijaluronska kiselina. To je najzdravije ali privremeno rešenje, čiji efekat mora da se obnavlja na šest meseci.

2. Ako vam se ne sviđa kako vaše usne izgledaju nakon ubrzgavanja filtera, doktor vam uvek u usne može uneti enzim koji će hijaluronsku kiselinu razgraditi za nekoliko minuta.

3. Rezultat se vidi tek nakon 24 sata, dok otok splasne.

4. U početku ćete osetiti štipanje, pa peckanje, a doktor će vam nakon postupka masirati usne i na njih staviti led.

5. Postupka traje od 15 do 20 minuta, a nakon intervencije savetuje se tri dana odmora.

6. Ne smete se fizički zamarati niti vežbati na dan zahvata, i izbegavajte sve što povećava protok krvi, čak i masažu lica.

7. Deset dana pre odlaska hirurgu, izbegavajte tablete protiv bolova, riblje ulje i sve što sadrži vitamin E, jer razgrađuju krv, savetuje strani sajt cosmpolotian.com.

8. Ako primetite kvržice na usnama posle intervencije, nemojte paničiti. To je normalna nuspojava koja će sama nestati, ali je uvek može ukloniti i lekar.

9. Ukoliko se posle određenog vremena predomislite i želite vratiti svojim usnama prirodan izgled, dovoljno je da prestanete sa ubrzigavanjem hiujalurona na svakih šest meseci.