Ima 26 godina, a izgleda k'o starica! Iako ima problematičnu kožu, ona je top model koji pomera granice lepote

Sara Gurts je imala samo 10 godina kada su joj dijagnostifikovali Dermatosparaksis – Danlos sindrom (EDS), redak poremećaj vezivnog tkiva koji inhibira sposobnost tela da proizvodi kolagen.

.

Kao posledica toga, Sarina koža je stara i puna bora, a tek joj je 26 godina. Ali kao što vidite na slikama, ona elegantno pozira, ne dozvoljavajući da joj zdravstveni problem stane na put prilikom ostvarenja svojih želja. A želju ima samo jednu – da postane uspešni top model i na dobrom je putu.

"Moja koža je bila moja najveća nesigurnost. Ali sada mislim da je to najlepša stvar koja je mogla da mi se desi. Svaka nesavršenost koju imate je indvidualna te vas tako izdvaja od ostalih“, objašnjava Sara.

A post shared by Sara Geurts (@sarageurts) on

.

A post shared by Sara Geurts (@sarageurts) on

.

A post shared by Sara Geurts (@sarageurts) on

.

Svoju priču je prvi put predstavila 2015. godine i to za kampanju „Love Your Lines“, projekat koji nesavršenost žena ističe kao njihove savršenosti i jedinstvenosti. Sarin najnoviji snimak za Barcroft TV pregledan je skoro dva miliona puta.

"Upoznaćete ljude koji će se plašiti vas, jer ste fizički drugačiji od većine. Ljudi ne znaju kako da reaguju ili da prihvate nekoga ko ne prati gomilu... Zato će stvoriti utisak kao da ste čudni ili poremećeni. Ja sam ovde da vam poručim samo jedno – Zanemarite ih“.