Zaštite kosu od jakog letnjeg sunca i to prirodnim sredstvima!

Pakujete se za letovanje i u kofer stavljate najpotrebnije, ali vam jedna stvar nije pala na pamet. Neophodna je kao krema za sunčanje, ako već želite da imate negovanu kosu. Da, reč je o zaštiti i za vlasi i to ne veštačkoj, hemijskoj.

.

Pratite nas i na Viberu!

Mnogo je načina kako kosu da zaštitite od sunca, a u nastavku vam otkrivamo ideje:

Šešir

Nošenje šešira je jedan od načina da zaštitite kosu od sunca. Možete nositi neki zaista lep i elegantan šešir, ako ne želite da nosite kačkete. Ako idete na neki sportski događaj, onda sportski kačket može poslužiti za tu priliku.

Frizura

Zaštitni stil znači da stilizujete kosu u neku vrstu punđe ili pletenice kako biste je zaštitili od sunca. Postoji mnogo frizura koje možete koristiti, zato se ne ustručavajte da ih isprobate pre nego što izađete na sunce i letnju visoku temperaturu.

Kišobran

Kišobran obično ne nosimo tokom leta, međutim ovo je zaista lep i koristan način da zaštitite svoju kosu. Mnogi ljudi koriste kišobrane kako bi sedeli na suncu kada su na nekom događaju na otvorenom.

Kokosovo ulje

Najbolji je prirodni preparat za kosu, jer sadrži masne kiseline i njihova antimikrobna, antioksidativna, antibakterijska i umirujuća svojstva. Nanesite ga na kosu čim dođete na plažu, i iako kvasite kosu, ne morate da brinete, i dalje deluje. Nakon dolaska sa plaže, savetujemo vam temeljno pranje kose, kako bi se zaista skinula masnoća ulja.

Izvor: zenskimagazin.rs