Brijanje intimne zone izaziva crvene tačkice? To se dešava, zato što sigurno činite neke od ovih grešaka!

Depiliranje (ili brijanje) intimne zone može biti bolno. Koliko god se vi trudile da ona izgleda uredno, primetile ste da posle brijanja ipak ostaju crvene tačkice koje ukazuju na iritaciju kože. Evo nekih loših poteza koji izazivaju neželjene iritacije, a nema žene koja to ne čini:

.

Pratite nas i na Viberu!

Brijete se čim uđete pod tuš 

Razumemo da hoćete sve to što pre da završite, ali baš zbog žurbe možete izazvati iritaciju, a pored svega nećete ni otkloniti sve dlačice kako treba. Neka vam brijanje bude poslednja stvar pod tušem, jer će se dlačice i koža do tada malo omekšati, pa će brijač bolje kliziti. Savetujemo vam da pre brijanja uradite piling intimne zone, kako bi dlačice nadražile i spremile za otklanjanje. 

Koristite gel za tuširanje i stari brijač

Da li ste ikada muškarca videli da umesto pene koristi sapun i da se brije starim brijačem? Naravno da ne, a njegove dlake na licu su još zahtevnije i čvršće od ženskih na nogama ili u predelu intimne zone. Zato, kupite penu/gel za brijanje, a brijač menjajte na svake dve nedelje, jer kad otupe oni dodatno oštećuju kožu izazivajući crvene tačkice.

Brijete se "na suvo"

Nekad vam se sigurno desilo da se usled nedostatka vremena obrijete na brzinu i to na suvo. To nikako nije dobra ideja, jer u odmah  nastaju tačkice od iritacije žiletom.

Mažete sveže obrijanu bikini zonu losionom za telo

Većina losiona sadrži veštačke mirise koji mogu iritirati. Umesto njih, birajte one bez mirisa i sa prirodnim sastojcima!