Ni gelovi ni losioni vam neće pomoći! Da bi vam koža bila meka i sjajna, jedite ove namirnice

Možete da probate sve moguće losione, gelove i kreme, ali koža se ne neguje samo na ovaj način. Spoljašnja lepota prouzrokovana je unutrašnjom. Stanje unutrašnjih organa reflektuje se na naš fizički izgled, stoga lepota i sjaj kože najviše će zavisiti od namirnica koje unosite.

.

Ako imate problematičnu kožu, prevashodno je važno da se konsultujete sa dermatologom. Nikako nemojte uzimati preparate na svoju ruku, niti jesti namirnice koje vam možda ne prijaju. Navodimo vam nekoliko koje vašoj koži daju vitamine i čine je čistijom i nežnijom. 

Avokado 

Bogat je vitaminom E koji doprinosi teksturi kože. Dovoljna je jedna porcija avokada nedeljno da vaša koža ne bude suva i neprijatna na dodir.

Crna čokolada

Sadrži antioksidant flavonoid koji pomaže da koža bude meka, a posebno štiti kožu od sunca, odnosno velikog indeksa UV zraka.

Krompiri

Odličan je izvor vitamina C i dokazano utiče na proizvodnju kolagena, koji je zadužen za „peglanje“ bora i licu daje mlađi izgled. Pored ovog povrća, vitamin C možete pronaći i u šargarepi, citrusnom voću i papaji.

Bobičasto voće

Borovnice, jagode i kupine – pune su antioksidanata koje štite kožu od sunca i produžavaju životni vek ćelija.