Smesta bacite hemijske preparate, ne pomažu! Ovo su namirnice koje jačaju NOKTE i KOSU

Lekoviti lakovi, sprejevi za kosu i raznorazna pakovanja... Muka vam je više od toga i truda koji se ne isplati, jer su vaši nokti i kosa i dalje slabi i iskrzani. Rešenje nećete naći u hemijskim preparatima, već na svojoj trpezi. Poenta je samo da se zdravo hranite. Spoljašnja lepota dolazi iznutra. Ako ste dobrog zdravlja, to će pokazati i kvalitet kose i noktiju.

.

Unosite što više: 

MLEKA

Nedostatak gvožđa, cinka, biotina i proteina može da podstakne opadanje kose i lomljenja noktiju. Mleko je u ovom slučaju superhrana - ono je bogato proteinom, kalcijumom, vitaminom D i biotinom.

JAJA

Proteini čine 97 odsto kose (koja raste 2-3 centimetra mesečno). Ako želite da obogatite svoju kosu keratinom, jaja su dobar izbor. Ona sadrže i biotin i gvožđe.

ZELENIŠA

Kelj, spanać i drugo zeleno lisnato povrće bogato je vitaminima C i A. Ono je veoma bitno za proizvodnju kolagena, koji jača krvne sudove. Vitamin C je bitan za apsorpciju gvožđa (koje dobijate iz jaja), a vitamin A podstiče rast kose. Osim toga, vitamin C je dobar i za zdravlje kože glave. 

POMORANDŽI I POVRĆA ŽUTE BOJE

Namirnice bogate vitaminom A, kao što su šargarepe i bundeve, mogu učini da vam nokti budu sjajnuju i manje suvi.